Silkeborg IF sænkede FC Nordsjælland for første gang i 11 år

Silkeborg IF gjorde kort proces mod FC Nordsjælland, hvor Nicklas Helenius blev dobbelt målscorer efter bare otte minutters spil. Silkeborg satte med deres 4-1-sejr en stopper for en ringe statistik mod Nordsjælland, som de inden dagens kamp ikke havde besejret i 11 år.

Den tidligere AGF-spiller Nicklas Helenius havde allerede scoret to gange efter otte minutters spil. Foto: Scanpix/ritzau.

Silkeborg IF formåede i søndagens superligaopgør at besejre FC Nordsjælland 4-1, og det er første gang i 11 år, at Silkeborg slår FC Nordsjælland i Superligaen.

Efter blot 46 sekunders spil havde Helenius scoret sit første mål i kampen til 1-0 og bare syv minutter senere, nettede han i det 8. minut til 2-0.

Men det unge FC Nordsjælland-mandskab bed fra sig i det 23. minut, hvor højrekanten Oliver Villadsen fik reduceret til 2-1.

Efter 33 minutters spil måtte Silkeborgs centerback Andre Calisir lade sig udskifte med Joel Felix grundet en fiberskade.

Silkeborg kunne gå til pause med en 2-1-føring.

Gustav Dahl var tæt på at udbygge Silkeborgs føring i det 66. minut med en flot afslutning udenfor feltet, men Nordsjællands keeper Eduardo Dos Santos fik lappen på og gav Silkeborg et hjørnespark. Og hjørnesparket udnyttede Silkeborg til fulde, da Stefan Thordarson fik hovedet på og sendte kuglen ind til 3-1.

I det 88. minut gjorde Sebastian Jørgensen skaden værre for FC Nordsjælland, da han scorede til 4-1 mod et vaklende Nordsjælland-forsvar.

Kampen sluttede med en overbevisende 4-1-sejr til Silkeborg over FC Nordsjælland.

Silkeborg ligger med dagens sejr på en foreløbig fjerdeplads i Superligaen med 14 point efter 11 kampe. I næste spillerunde gæster Silkeborg Viborg FF, mens FC Nordsjælland står overfor en svær hjemmekamp kamp mod superligaspidsen FC Midtjylland.