2 min læsningAaB sender SønderjyskE hjem med lussing

To offensive profiler fra AaB var arkitekterne bag søndagens sejr over de gæstende sønderjyder. Iver Fossum lavede to mål, mens Milan Makaric kan notere sig for et mål og en assist.

2 min læsning
Milan Makaric var manden bag AaBs 2-0 føring i første halvleg, da han stod for et mål og en assist. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix.

Den silende regn havde søndag aften forvandlet Aalborg Portland Park til en sand skøjtebane, da SønderjyskE gæstede AaB. Hjemmeholdet fra Aalborg satte sig tidligt på spillet og sørgede med et højt genpres for, at afleveringerne fra SønderjyskE oftere var rettet baglæns end fremad.  

Det høje genpres gav pote for AaB efter 13 minutter, da Milan Makaric vandt bolden på højrekanten og kunne slå bolden i en blød bue ind i panden på Iver Fossum, der sikkert sendte bolden ind bag Lawrence Thomas i SønderjyskE-målet.

Romerlys fra jublende AaB-fans dækkede herefter banen i et røgslør, og da røgen forsvandt, kunne SønderjyskE pludselig sætte flere afleveringer sammen frem af banen.

Efter 33 minutters spil kom der hul på bylden, da SønderjyskE-anfører Mark Dal Hende fra venstrekanten sendte bolden ind i feltet. Her kom Abdulrahman Taiwo ind mellem to AaB-midtstoppere, og fik dirigeret bolden i mål. Men lykken var kort, da dommer Mikkel Redder hurtigt fløjtede for offside. En kendelse der blev bekræftet af Jakob Kehlet i VAR-vognen. AaB kunne dermed beholde sin 1-0 føring.

VAR-vognen skulle hurtigt i fokus igen, da Milan Makaric fik bolden i nettet. Dommeren vurderede dog, at der var brugt en arm som hjælpemiddel og fløjtede frispark til SønderjyskE, inden VAR-vognen sendte Mikkel Redder ud til skærmen. Efter et par minutter konstaterede kampens dommer, at Milan Makaric havde sendt bolden ind med sin skulder. Derfor kunne AaB-holdet tage en 2-0 føring med ind til pausen.

Læs også: Brøndby har Mikael Uhre med igen

Efter pausen viste hjemmeholdet sig igen fra den dominerende side, og indskiftede Louka Prip skulle blot bruge otte minutter på banen, før han efter en solotur kunne sætte bolden ind i det fjerne hjørne.

Gejsten og gnisten forsvandt for gæsterne, og deres defensiv kunne blot holde stand i fire minutter før AaB igen var på pletten. 4-0 på mål af Iver Fossum og festen ville ingen ende tage hos hjemmeholdets fans. Bar mave og slagsange som ”4-0 er nok, men 6-0 så går vi amok” kunne høres fra de jublende nordjyder.  

Det virkede dog som om, at begge mandskaber synes, at 4-0 var nok. Tempoet i kampen blev sat ned, og ingen af holdene havde store ambitioner om at score mere i kampen.

I slutningen af kampen viste frustrationerne sig for alvor hos sønderjyderne, der lavede flere hårde frispark og modtog flere gule kort.

SønderjyskE formåede ikke at score og har fortsat kun scoret fem mål i indeværende sæson. De indtager rækkens 11. plads, mens Aab holder sig på Superligaens tredjeplads efter dagens sejr.

Læs også: AaB’s efterårsprofil: Cifuentes har givet mig frihed

Timeline

Notifications

Notifikationer