2 min læsningAbsalonsen om SønderjyskE: Der er forbedringer at spore, men..

Efter sidste rundes sejr over Brøndby kom SønderjyskE igen ned på jorden, da de mandag gæstede AGF på Ceres Park. Sønderjyderne måtte trods til tider udmærket spil tage hjem med et 1-0-nederlag.

2 min læsning
Abdulrahman Taiwo er en af de spillere, der skal træde i karakter for SønderjyskE, hvis de skal væk var tabellens bund. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det har ikke set for godt ud for SønderjyskE i denne sæson, hvor det blot er blevet til to sejre og to uafgjorte i sæsonens første ti superligakampe, mens de lyseblå sønderjyder altså er gået fra banen med et nederlag hele seks gange.

Mandag aften måtte Haderslev-klubben indkassere endnu et nederlag, da holdet lige over dem i tabellen, AGF, på Ceres Park sendte dem hjem med et 1-0-nederlag. Ikke alt var dog negativt for SønderjyskE, der undervejs havde sekvenser med markant spilovertag.

– Der er forbedringer at spore i forhold til både samspil og presspil, og jeg kan godt forstå, at de i SønderjyskE siger, at projektet er på vej fremad, men det skal det altså også være, for både Viborg, Silkeborg, OB, Brøndby og AGF har altså også benzin på motoren, siger campo.dk’s fodboldekspert Johan Absalonsen.

SønderjyskE viste mandag aften, at de til trods for deres placering næstsidst i tabellen er vanskelige at score mod, men til gengæld har de mindst lige så svært ved selv at finde netmaskerne i den anden ende af banen.

Læs også: David Nielsen: Vi spiller en fremragende første halvleg

– Nogle af de forreste skal til at tage ansvar. I de sidste fire-fem kampe har det været op til Dániel Prosser at skabe noget ekstra. Når han ikke gør det, så har jeg svært ved at se de andre hårdtarbejdende typer skabe noget på egen hånd, lyder det fra Absalonsen, der har en klokkeklar opfordring til sin tidligere klub.

– De er nødt til at få Abdulrahman Taiwo i gang. Det er ikke nok, at han er hårdtarbejdende – der skal mål på kontoen. Jeg tror, han skal presses noget mere af de øvrige angribere i truppen – Faris Moumbagna og Kristófer Kristinsson – for det lader ikke til, at han er særlig presset, selvom han ikke laver ret mange mål.

Netop Taiwo blev matchvinder for SønderjyskE i sidste weekends sejr mod Brøndby, men det var også sæsonens hidtil eneste mål fra klubbens tre rendyrkede angribere, og det ligner et faresignal.

– Hvis de tre angribere ikke i højere grad får aflastet Dániel Prosser i forhold til målscoringen, så kan jeg ikke se dem overhale de foranliggende hold i Superligaen, lyder det afslutningsvis fra Johan Absalonsen.

Dániel Prosser blev sidst i august lejet hos ungarske MTK Budapest. Ungareren har hidtil stået for to af SønderjyskE’s i alt fem mål, mens midtbanespillerne Victor Ekani og Emil Kornvig foruden har stået for de to øvrige.

Læs også: Med ét er AGF Superligaens mest formstærke mandskab

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer