2 min læsningMed ét er AGF Superligaens mest formstærke mandskab

Sommer-månederne var i dén grad op ad bakke for AGF og cheftræner, David Nielsen, der ikke formåede at vinde én eneste superligakamp i de to sommermåneder. Men tingene er vendt på hovedet i Aarhus, og med en snæver 1-0 sejr over SønderjyskE mandag aften er AGF pludselig Superligaens mest formstærke mandskab.

2 min læsning
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Ser man bort fra en enkelt træningskamp mod Hobro den 1. juli, så vandt AGF ikke så meget som én eneste fodboldkamp i juli og august.

Lige så ringe som sommermånederne var for David Nielsen og AGF, lige så god har årets første efterårsmåned dog været.

Mandag aften tog århusianerne hjemme på Ceres Park mod SønderjyskE, der ud over Vejle var den eneste klub under AGF i tabellen forud for kampen. Med lutter sejre i september og tilmed også clean sheets i alle fire kampe, var stemningen positiv i Kongelunden, hvor tilskuerne også kunne se Jón Dagur Thorsteinsson i startopstillingen for femte superligakamp i træk.

Thorsteinsson havde været meget i fokus i sidste mandags kamp mod Silkeborg, hvor islændingen fik et enkelt gult kort for at forsøge at filme sig til et straffespark, og den 22-årige AGF’er kunne ikke have brokket sig, hvis han havde fået to. Det fik han dog ikke, og derfor var der heller ikke nogen karantæne til den islandske landsholdsspiller, der efter 35 minutter af mandagens kamp atter kom i fokus.

Et langt udspark fra AGF-målmand, Jesper Hansen, blev snittet videre i højre side af banen, hvor tilbagevendte Mustapha Bundu nemt oversprintede udeholdets Marc Dal Hende, der ikke kunne tillade sig at lave et frispark, da han allerede efter ni minutter havde fået kampens første gule kort.

Fra sin højrekant fandt Bundu flot mellemrummet mellem SønderjyskE-målmanden, Lawrence Thomas, og dennes forsvar, og med en fin tempereret berøring dirigerede den Jón Dagur Thorsteinsson bolden ind i nettet.

SønderjyskE forsøgte af flere omgange at slå tilbage, men selvom der resterede en hel time, så blev det aldrig rigtig farligt i nogen af de to målfelter. AGF ville ikke for alvor mere, mens det i højere grad lod til, at SønderjyskE simpelthen ikke kunne mere.

Fem minutter inde i overtiden kunne SønderjyskE dog have snuppet det ene point, da bolden faldt ned for fødderne af Jeppe Simonsen, men hans afslutning var ganske symptomatisk for sønderjydernes kamp – fuldstændig uden fare for AGF-målmand Jesper Hansen.

Derfor blev det også til en ganske fortjent AGF-sejr, og mens David Nielsens tropper nu blot er ét point fra top-seks, hænger SønderjyskE fast i Superligaens bund.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P