3F Superligaen

AaB buldrer videre: Ubesejret syv kampe i træk

AaB tog imod OB i en tæt affære, som endte 2-0 til nordjyderne, der dermed fortsætter stimen og kravler op på en delt andenplads i Superligaen sammen med FCM.

AaB vandt fredag aften 2-0 over OB i en tæt spillet kamp. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

På Aalborg Portland Park var der atter fredagsbold, da Superligaen blev indledt med et spændende opgør mellem AaB og OB efter landskamppausen. Fredagskampen var desuden opgør nummer 89 mellem de to klubber.

Hjemmeholdet fra Nordens Paris jagtede deres syvende kamp som ubesejret i træk, mens OB skulle bygge videre på deres sejr over SønderjyskE i seneste spillerunde.

Læs også: Jens Stage: Det bliver virkelig en fed kamp!

AaB måtte undvære den sygdomsramte Kasper Kusk, mens Lucas Andersen fortsat er ude med en længerevarende knæskade. Hos fynboerne var angriberne Issam Jebali og Mikkel Hyllegaard ikke disponible grundet skader.

Det var de bolsjestribede nordjyder, der lagde bedst fra land i fredagens kamp, hvor de hurtigt fik sat sig på spillet. Som første halvleg udfoldede sig, begyndte chancerne er tikke ind i begge ender af banen.

Tættest ved at score var Kristoffer Pallesen efter 34 minutter, da han på en diagonalpasning i dybden fra Pedro Ferreira fik sat en bred inderside på bolden, der dog ramte lige på målmanden. En håndfuld minutter efter var det Frederik Børsting, der var ved at score på et skud, der blev rettet af på vejen. Bashkim Kadri havde også et farligt og nærgående forsøg undervejs.

Læs også: Kristoffer Pallesen er verdens bedste forsvarsspiller til at lave assists

Til pauseteen kunne hjemmeholdet dog være mest tilfredse med 0-0 resultat efter spil og chancer, selvom Rasmus Thelander gerne så AaB mere på bolden:

– Det er en meget lige kamp, men OB er lidt for meget på kuglen efter min smag, sagde han til TV3 Sport.

I 2. halvleg startede AaB tilhængerne med at fyre godt op i nogle romerlys, mens det på banen kun bølgede lidt frem og tilbage uden nævneværdige chancer.

Godt og vel 11 minutter inde anden halvleg kom der til gengæld gang i løjerne. Først havde Emmanuel Sabbi en friløber, som han forpassede, da en aggressiv Jacob Rinne kom ud af målet og gjorde sig bred. Kort efter brændte det på i den anden ende, hvor Milan Makaric var tæt på at score for nordjyderne.

Efter 61 minutter fik nordmakadonske Aleksandar Trajkovski sin hjemmebanedebut, da han kom på banen sammen med Anders Hagelskjær.

Det var dog først efter 70 minutters spil, at forløsningen for hjemmebaneholdet kom, da Rasmus Thelander pandende bolden i nettet efter en dødbold til stillingen 1-0 på et fornemt hjørnespark eksekveret af Ivar Fossum.

Den norske kreatør var slet ikke færdig denne fredag aften på Aalborg Portland Park, da han igen stod bag et kvalitetshjørnespark, der fandt vej til indskifteren Hagelskjær, som fik puttet den i kassen til 2-0 efter 84 minutter.

AaB er derfor at finde på Superligaens andenplads, som de for nuværende deler med FC Midtjylland, der spiller i Parken søndag.

Læs også: Fuldt hus i Parken: FCK-FCM er udsolgt

AaB møder nedrykkerne fra Lyngby i Sydbank Pokalen på tirsdag i næste uge, mens Odense Boldklub drager til Helsingør Stadion samme dag, hvor FC Helsingør fra 1. division venter.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P