NordicBet Ligaen

OB-juvel har spillet for Irland – nu er der åbning for DBU

William Martin er kun 17 år, men den unge OB’er har allerede tiltrukket masser af opmærksomhed. Også hos det irske fodboldforbund, hvor unge Martin har repræsenteret

Foto: OB

Der er vist ingen tvivl om, at William Martin kan være den næste funklende diamant, som kommer ud af den fynske talentmine omkring Ådalen i Odense.

Den 17-årige offensivspiller scorede 38 mål for OB’s guldvindende U17-hold sidste sæson, og tirsdag beviste han, at han også kan score på klubbens førstehold, da han nettede to gange i træningskampen mod B.93.

Men selvom fynske William Martin har trådt sine barnestøvler i Odense-forstaden Bellinge, så har han det seneste år repræsenteret det irske ungdomslandshold.

Og det er der en god grund til, lyder det fra forældrene Danny og Louise Martin, da campo.dk rækker ud.

– Han har været udtaget af DBU, men på et tidspunkt fik han et afslag af dem, og så sagde jeg til William: Vi kan sætte os ned og græde, men vi kan også tage skeen i den anden hånd, udtaler farmand Danny.

Og skeen blev lagt i den irske hånd, for William Martins farfar er nemlig irer, og derfor er den 17-årige angriber berettiget til at spille på det irske landshold.

– Vi kontaktede det irske forbund og spurgte, om de kunne være interesseret i William, når nu DBU ikke ville have ham med.

Foto: OB

– Og det sagde de ja til, og så rejste han med det irske ungdomslandshold til en træningsturnering i Slovakiet, hvor han blev topscorer, fortæller Danny Martin.

En chance for DBU

William Martin var også med til at kvalificere det irske U17-landshold til anden runde af EM-kvalifikationen, kaldet Elite Round. Og her begyndte det at gå ned ad bakke for Martin.

– Så skete, der jo noget mærkeligt noget, for han blev ikke udtaget til anden runde af kvalifikationsturneringen, selvom han havde været med til at kvalificere dem og scoret en masse mål. Han havde én dårlig kamp, og så er han blevet sorteret fra.

– Så nu står vi jo lidt der igen, hvor de to forbund er nødt til at byde sig til igen, hvis de er interesseret i ham. Uanset hvad der sker, så koncentrerer sig han sig bare om at spille i OB.

Så er det DBU’s chance nu for at hente ham tilbage?

– Det kunne det sagtens være. Det kunne det sagtens. William er født og opvokset i Danmark, men er blevet taget så godt i mod af Irland og har fået mange gode fodboldkammerater.

OB-forlænger aftalen med målfarligt angrebstalent

– Vi var dog meget overrasket over, at han ikke blev udtaget til det irske landshold, fordi på det tidspunkt, der bombede han jo mål ind for OB’s U17-hold, slutter Danny Martin.

William Martin har spillet på det danske U16-landshold, men skiftede til det irske U17-landshold i 2023. Han har ikke været i aktion for irerne siden november sidste år.

I henhold til FIFA’s regulativer, så har William Martin én mulighed tilbage, for at skifte landshold. Campo.dk arbejder på at få en kommentar fra DBU.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P