NordicBet Ligaen

Sportsøkonom: AaB sæsonens skuffelse i NordicBet Ligaen

Sportsøkonom Steen Houmann har evalueret den forgangne sæson i NordicbetLigaen og her står AaB ud som den helt store skuffelse trods nordjydernes sikre oprykning.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

En oprykning er vel en oprykning.

Ikke desto mindre var det en hakkende AaB-maskine, som sikrede sig en hurtig retur til 3F Superligaen.

Fra et økonomisk perspektiv er det da heller ikke et lutter positivt lys, det nordjyske fodboldflagskib bliver stillet i, når sportsøkonom Steen Houmann gennemgår den overståede sæson i NordicBet Ligaen.

Her er AaB nemlig den helt store skuffelse, når man sætter klubbens præstation i den forgangne sæson i forhold til dens økonomiske forudsætninger.

De andre klubber i rækken ligger væsentligt tættere på det, man kunne forvente ud fra deres økonomi, mens klubber som Kolding og Hillerød står ud som dem, der har overpræsteret mest i forhold til forudsætningerne.

Grafik: Steen Houman
Grafik: Steen Houman

Steen Houman forklarer i sin gennemgang, at man i udgangspunktet skal have et lønbudget på mindst 12 millioner kroner for at overleve i den næstbedste danske række, 24 millioner for at bejle til top seks og 36 millioner for at spille med om oprykning.

Kappmeier forventes færdig som sportsdirektør i AaB

AaB har et budget på estimeret 67 millioner kroner i den forgangne sæson, mens Hillerød havde rækkens laveste i omegnen af fem millioner kroner.

Grafik: Steen Houman

Hele Steen Houmans gennemgang kan læses her.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P