Premier League

Klubberne har stemt: Premier League beholder VAR

Premier League-klubberne har været i stemmeboksen, og svaret er klart. VAR er kommet for at blive i Premier League.

VAR skærmen i Premier League fungerer godt, hvis man skal tro på ligaens egen arrangører.
Foto: Premier League

VAR har endnu en gang været til stor debat i Premier League.

I løbet af sæsonen har flere klubber udtrykt utilfredshed med teknologien, som er skabt til at sikre mere fair kendelser i løbet af kampene.

I særdeleshed folkene i Wolverhampton har været godt trætte af VAR – i en sådan grad at klubben rent faktisk vil have afskaffet brugen af teknologien i Premier League.

Derfor har alle 20 Premier League-klubber nu været en tur i stemmeboksen, og afgørelsen kan ikke være mere klar.

VAR er kommet for at blive i Premier League, og kun Wolves stemte imod. Resultatet blev således 19 klubber for og blot én klub imod VAR i den bedste engelske fodboldrække.

Premier League erkender dog, at der stadig er plads til forbedring, når det kommer til VAR. Derfor har ligaen i forbindelse med dagens udmelding opstillet seks nøglepunkter, som vil være særligt i fokus fremover.

Det nævnes blandt andet, at der fremover skal mere til, før VAR skal intervenere – ligesom også ventetiden i forbindelse med VAR-gennemgange skal formindskes yderligere.

Her påpeges det, at den kommende introduktion af semiautomatisk offside vil få stor og god effekt, så kampene foregår med færrest mulige afbrydelser. Dette vil implementeres i løbet af efteråret 2024.

Derudover skal der være større gennemsigtighed i kendelserne. Her nævnes det, at der fremover skal være mere kommunikation fra dommerne – både i medier, men også på stadion, hvor planen er, at dommerne skal forklare kendelser, som har været igennem VAR-maskineriet.

EM Retro: Velsignet før semifinale – det hjalp sgu ikke

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P