Herrelandsholdet

Eriksen afgør tæt test mod Sverige med genialitet

Det bliver aldrig kedeligt at slå Sverige i fodbold, og det gjorde det heller ikke onsdag aften, hvor det danske landshold sendte svenskerne tilbage over Øresund med et knebent nederlag.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
| Parken | 5 jun 202419.00
Danmark
Danmark
v v t u v
2 : 1
Slut
Sverige
Sverige
t v v t v
P. Højbjerg
2′
C. Eriksen
86′
A. Isak
9′
Første halvleg
club logo club logo
45′
Anden halvleg
club logo club logo
90′

Sverige fører stadig den indbyrdes statistik, men Danmark nærmer sig.

Med en 2-1-sejr over naboerne hinsidan onsdag aften, har det danske landshold nu 42 sejre mod Sveriges 46 i de to nationers i alt 108 indbyrdes møder.

Onsdagens landskamp lugtede ellers længe langt væk af uafgjort, men en efter en hæsblæsende start på kampen, afgjorde Christian Eriksen med en lille genistreg kampen i dansk favør.

Bare 77 sekunder inde i kampen sørgede Pierre-Emile Højbjerg for en dansk 1-0-føring, da han kom først på et hjørnespark, som Christian Eriksen havde sendt til forreste stolpe, hvor svenskerne en smule attypisk ikke havde placeret en mand.

Den fornemme danske start varede dog ikke ved, for svenskerne spillede sig hurtigt tilbage i kampen, og efter otte minutter bragte brandvarme Alexander Isak balance i regnskabet.

Svenskerne spillede længe rundt på den danske feltkant, inden Jens Lys Cajuste forsøgte sig. Afslutningen blev afrettet i det danske forsvar og dumpede nede for fødderne af Newcastle-angriberen, der med én berøring lagde bolden perfekt til rette for sig selv, inden han uden den mindste tøven hamrede bolden ind bag Frederik Rønnow.

Den svenske scoring affødte straks en “vi skal til Tyskland, og det skal Sverige ikk'”-sang fra de danske roligans.

Det var dog ikke umiddelbart til at se på spillet, at det er Danmark, der har sommerferieplaner i Tyskland, selvom spillet langsomt blev flyttet op på svenskerne banehalvdel. Ikke længe efter den svenske udligning følte Rasmus Højlund sig snydt, da han i en kontra blev kantet af Niclas Eliasson, men den norske dommer, Kristoffer Hagenes, mente ikke, at der var en forseelse og dermed heller ikke rødt kort til den svenske forsvarsspiller.

En ganske lige første halvleg sluttede med et dansk frispark på feltkanten, men Christian Eriksens forsøg sad lige i handskerne på svensk-danske Robin Olsen.

Anden halvleg startede, foruden en noget overraskende indskiftning af Mathias Zanka Jørgensen, der endnu ikke er udtaget til EM, med et klart svensk overtag.

Svenskerne blev dog aldrig for alvor farlige, men det gjorde Rasmus Højlund til gengæld kort inden i anden halvleg, da han viste prøver på både fysik og fart, men forsøget fra den danske nummer 9 sneg sig forbi Robin Olsens fjerneste opstander.

I takt med at udskiftningskarrusellen blev sat i sving på bænke bænke, blev det også mere og mere tydeligt, at der var tale om en testkamp.

Christian Eriksen fik med 20 minutter igen et par fine muligheder, men den første afslutning gik et pænt stykke over mål, mens den anden blev grebet af Robin Olsen.

Med små 10 minutter tilbage af kampen følte Joakim Mæhle sig snydt for et straffespark, men både den norske dommer og den engelske VAR-dommer var overbevist om det modsatte.

Et frispark midt på Sveriges banehalvdel blev afgørende. Christian Eriksen sendte den kort til Morten Hjulmand, der returnerede bolden. Eriksen gled af på Anthony Elanga og med en følt afslutning sendte han elegant bolden i mål til kæmpe jubel i Parken.

Selvom Christian Eriksen løb med matchvinderrollen, så kan han i høj grad takke Morten Hjulmand for det. I de døende minutter blev den tidligere Sønderjyske-spiller Emil Holm nemlig sendt alene i igennem med Frederik Rønnow, men med et hidsigt returløb fik Sporting-danskeren heroisk kastet sig ned og blokeret Holms afslutning.

Næste test for det danske landshold er lørdagens kamp mod endnu en af vores nordiske naboer, når Norge gæster Brøndby Stadion.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P