3F Superligaen

Beijmo åbner op: Kæmpede med spiseforstyrrelse

I et interview med Psykiatrifonden har AGF’s Felix Beijmo åbnet op omkring en spiseforstyrrelse, der har præget forsvarsprofilens karriere og liv meget.

Felix Beijmo dribler derud af mod FCK
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

I en artikel, som Psykiatrifonden har lavet med AGF‘s svenske forsvarsprofil, Felix Beijmo, åbner han op om noget meget personligt.

Beijmo beskriver nemlig, hvordan han tidligere i sin karriere har lidt af en spiseforstyrrelse, hvor hans hoved var enormt styret af, hvad han indtog.

AGF’eren fortæller om, hvordan han var ekstremt opmærksom, og at han blev sur, hvis der var en teskefuld for meget af noget. Ligeledes beskriver han en nervøsitet for, at maden ville ødelægge hans boldkontrol.

Og den svenske profil har en klar idé om, hvorfor han var så tynget af sit madindtag.

– Mit problem kom af ambitioner og målrettethed. Jeg forsøgte at vende hver en sten for at blive bedre og altid gøre mere. Én procent her og der. Det kan være en god ting, og det gør jeg stadig, men det kan tage overhånd, som det gjorde for mig, siger han ifølge Psykiatrifonden.

Lyt til hjælpen

Beijmo fik hjælp. Han blev opmærksom på problemet og snakkede med både venner og kæreste, og han fik deres råd til, hvordan han kunne komme ovenpå igen.

– Når du har psykiske problemer, forstår du det ikke altid selv. Folk kan fortælle dig ting 20 gange, før du forstår det. Når dine venner eller kæreste siger noget til dig, er det, fordi de mener det. Lad være med at tage deres kommentarer eller deres kærlighed på den forkerte måde. Prøv at have et åbent sind, fortæller Beijmo i interviewet.

Machokultur i fodbold

Ifølge Beijmo kan det være svært at komme ud med sine problemer og tanker i en sportsverden, der er præget af en ‘machokultur’.

–  Der er mange, der kæmper psykiske kampe med sig selv, så det er vigtigt at tale om det for at vise, at det faktisk er normalt. Jeg tror, der er en machokultur, hvis man kan kalde den det, i herresport. Det er også derfor, jeg gerne vil fortælle min historie, forklarer AGF’eren overfor psykiatrifonden.

I afslutningen af interviewet understreger Beijmo, at han som rollemodel håber på, at han kan hjælpe andre med at snakke om deres problemer.

–  Hvis jeg kan hjælpe bare ét barn til at få det lidt bedre med sig selv eller til at komme ud af noget svært, så vil det gøre mig meget glad, afslutter Beijmo i artiklen med Psykiatrifonden.

Rørt AGF-boss: Kunne ikke være det bekendt overfor ‘TK’

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P