3F Superligaen

Neestrup: Randers har noget fra Thomasberg-tiden

Fredag skal F.C. København og Randers FC som de to sidste superligaklubber have sat punktum for 2023/24-sæsonen. FCK-cheftræner Jacob Neestrup sætter forud for kampen ord på kronjyderne.

Jacob Neestrup efter kampen mellem F.C. København og FC Nordsjælland.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Fredag står der meget på spil for både F.C. København og Randers FC.

Her mødes de to klubber i en direkte duel om at tage del i Conference League-kvalifikationen efter sommerferien.

Mens førstnævnte kæmper for at undgå sin mest skuffende sæson siden årtusindeskiftet, så jagter Randers en tur ud i det europæiske fodboldlandskab.

Campo.dk har forud for kampen taget en snak med FCK-cheftræner Jacob Neestrup, der ikke har videre lyst til at forholde sig til, hvorvidt det er retfærdigt, at syvendepladsen i sidste ende har samme mulighed for at spille europæisk fodbold, som tredjepladsen har:

– Det har jeg ikke noget at sige til. Jeg har bare fokus på, at den der kamp skal “overstås” på en ordentlig måde. Vi skal have et godt resultat på baggrund af en ordentlig præstation.

– Det er én fodboldkamp. Der er ikke noget med to kampe eller 32 kampe. Det er én fodboldkamp, og det er præmissen, siger han.

Selvom Jacob Neestrup og co. må siges at have klaret sig bedre end Randers FC i Superligaen, så kommer han formentlig ikke til at tage for let på opgaven.

I hvert fald har han en klar idé om, hvad det er for en modstander, han og spillerne skal op imod.

– Randers er vel et fodboldhold, der har holdt fast i nogle af sine dyder gennem de sidste mange sæsoner. De er godt organiseret og arbejder hårdt, men jeg synes også, at de er blevet mindre direkte.

– Det er hverken positivt eller negativt. De spiller med lidt flere korte pasninger og færre høje indlæg, og så har de en enorm fart på toppen, som er på øverste niveau i forhold til Superligaen. Så det er et godt hold på individuelt plan, specielt offensivt.

– Det er også et hold, som er afklaret med, hvad de vil. Det har de været som klub i rigtig, rigtig mange år. Der har de ladet noget blive fra [Thomas] Thomasberg-tiden, hvor de også gjorde det godt, og så har Rasmus [Bertelsen] sat sig eget præg – og respekt for det, siger Jacob Neestrup.

Thomas Thomasberg stod i spidsen for Randers FC i fem år, inden Rasmus Bertelsen tog over i foråret 2023.

Kampen mellem F.C. København og Randers FC fløjtes i gang fredag klokken 19.00 i Parken.

Den kan ses på TV3+ og Viaplay.

Du kan se klippet fra interviewet med Jacob Neestrup i videoen øverst i artiklen

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P