NordicBet Ligaen

Vendsyssel-profil kan være tabt: Kunne være til sommer

I Vendsyssel FF forudser de allerede nu, at det bliver vanskeligt at holde på topscorer Carl Lange, og midtbaneprofilen ser også med spænding mod sommerens transfervindue.

Vendsyssels Carl Lange bliver holdt tilbage af Hobros Mads Freundlich.
Foto: Jacob Strandeng

I fodbold er det endnu ikke gået af mode at kunne score mål.

Heller ikke – eller i særdeleshed ikke – som midtbanespiller, og netop sådan en spiller har de i Vendsyssel FF.

En målscorende midtbanespiller.

Med 11 mål i sæsonen indtager 25-årige Carl Lange en fornem fjerdeplads på NordicBet Ligaens topscorerliste, og med bare ét år tilbage af sin kontrakt i det nordlige Jylland er der selvsagt interesse for den blonde københavner.

– Der har da været lidt snakke rundt omkring, og jeg snakker jævnligt med min agent om, hvad der er op og ned, og hvad næste skridt skal være, og hvornår det skal være.

– Når man har gjort det godt over en længere periode, så kommer der også interesse. Om det er udland eller indland, det er lidt forskelligt, men det har der helt sikkert været. Jeg har en ambition om at spille på så højt niveau som muligt og få nogle oplevelser og prøve at se, hvor min fodboldkarriere kan bringe mig hen, forklarer Lange.

Carl Lange løb i forrige kamp ind i en skade, efter han ellers havde bragt Vendsyssel foran 0-1 i udekampen mod lokalrivalerne fra Hobro IK. Efter Langes udskiftning i pausen endte Vendsyssel med at tabe kampen 4-1.

Skaden betød også, at Lange måtte sidde over i fredagens 0-0-kamp mod NordicBet Liga-vinderne fra Sønderjyske, og faktisk holder skaden ham formentlig ude resten af sæsonen.

– Det tror jeg desværre, det gør. Jeg fik en lille fiberskade i mit baglår i udekampen mod Hobro. Jeg håbede, at jeg kunne komme tilbage – i hvert fald til den sidste kamp mod AaB – men lige nu ser det lidt svært ud, så jeg tror, det var min sidste kamp i den her sæson, lyder det fra Lange, der medgiver, at kampen mod Hobro også meget vel kunne være hans sidste kamp for Vendsyssel.

Vendsyssels Carl Lange bliver holdt tilbage af Hobros Mads Freundlich.
Foto: Jacob Strandeng

Det er naturligt, at det (et skifte, red.) kunne være til sommer, eftersom jeg har et år tilbage, og hvis Vendsyssel også skal tjene nogle penge på mig, så kan det godt være, at det kunne ske til sommer. Det skal min agent og jeg tale med klubben om, for jeg tænker også, at klubben har en plan med, hvad de vil med mig, lyder det fra Carl Lange.

Carl Lange storroses af cheftræner

Og en plan lader de til at have i Vendsyssel FF. I hvert fald gør cheftræner Bo Zinck sig ikke de store illusioner om, at han også har sin topscorer til rådighed, når den nye sæson starter i juli.

– Jeg tror ikke, det er realistisk at holde på ham. Jeg tror, han har gjort det for godt, og han er vel også et sted i sin karriere, hvor han skal ud og prøve sig af på en højere hylde, lyder det fra Bo Zinck.

Selvom Bo Zinck ikke lægger skjul på, at et salg af publikumsfavoritten Carl Lange vil være en bet i Vendsyssels bestræbelser på en topplacering i den kommende sæson, så tøver han ikke med at anbefale den tidligere Hellerup og FC Helsingør-spiller.

– Jeg er slet ikke i tvivl om, at han kan spille Superliga, Eliteserien (Norge, red.) og Allsvenskan (Sverige, red.). Han er en virkeligt elegant spiller, som kan arbejde begge veje, linke op, som laver assists, scorer mål og løber dybt. Det ville ikke undre mig, at han røg et eller andet sted hen og blev solgt derfra. Hans potentiale er stadig enormt.

– Som træner er han en spiller, der er let at have med at gøre. Han er først ude på banen til træning og vil gerne træne. Han elsker at lege med bolden, han er ekstremt høflig og gør bare sine ting, så det er en træners drøm at have med en person som ham at gøre, lyder det fra Bo Zinck.

Carl Lange står i denne sæson noteret for 11 scoringer og én assist i 27 kampe i NordicBet Ligaen. Det er næsten en tredobling af de fire mål, han scorede i 29 kampe i sin debutsæson i Vendsyssel sidste sæson.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P