3F Superligaen

Simonsen før skæbnekamp: Håber det bliver i dag

Vejle Boldklub kan mandag sikre sig overlevelse i 3F Superligaen med en sejr over Hvidovre IF. Og det mangeårige Vejle- og landsholdskoryfæ er imponeret over, hvad han har set på det sidste fra holdet fra Nørreskoven.

Foto: Vejle Boldklub
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Få navne rimer mere på Vejle Boldklub end Allan Simonsen.

Den i dag 71-årige Simonsen nåede over 200 kampe for det rubinrøde mandskab i en karriere, der bragte ham forbi europæiske storhold og sikrede ham en gloværdig landsholdskarriere.

Men hjertet har altid ligget i Vejle. Også denne 2. pinsedag i 2024, hvor mandskabet med en sejr over Hvidovre kan sikre sig overlevelse i 3F Superligaen.

– Jeg håber, det bliver i dag, så vi kan fejre det med vores hjemmepublikum, udtaler Simonsen til campo.dk få timer før kampstart.

Vejle Boldklub startede denne sæson skidt, og har ligget under stregen siden første runde. Men de seneste tre kamp har budt på tre sejre og klubben vejrer for alvor morgenluft.

– Vores start på sæsonen var ikke så god, synes jeg, men stille og rolig er vi kommet ind i turneringen, og nu står vi med to matchbolde. Så forhåbentlig udnytter vi bare en af dem, så er jeg mere end tilfreds, fortæller ikonet med et smil på læben.

Følger stadig med

Allan Simonsen begyndte i Vejle Boldklub som bare 10-årig og fik debut i 1971 for klubbens førstehold. Karrieren tog ham senere til blandt andet Mönchengladbach og FC Barcelona, og han vandt både mesterskaber, pokaltitler og europæiske titler.

I 1983 vendte ham hjem til Vejle, hvor karrieren blev indstillet seks år senere. Mandag eftermiddag er han at finde igen at finde på Vejle Stadion.

Og det er han ofte.

Allan Simonsen fra sin 70 års fødselsdag sidste år sammen med Vejle-direktør Henrik Tønder. Foto: Vejle Boldklub

– Jeg følger med hele vejen gennem. Jeg er her til hver kamp faktisk.

Og Simonsen suger det hele ind. Få timer før kampstart stod han på tribunen og betragtede det smukke stadion, som tager sig ekstra flot ud i pinsesolen.

– Man tænker tilbage på sin egen tid. Der er virkelig smukt her i Bøgeskoven.

Vejle tæt på overlevelse: Spillerne er heltene

Og smukt kan det blive, hvis klubben sikrer sig endnu en sæson i 3F Superligaen. Skulle det alligevel ende med en nedrykning, så bakker Simonsen stadig op.

– Ja ja, naturligvis. Men det skulle jo nødigt ske, slutter Vejle- og landsholdskoryfæet med et glimt i øjet.

Vejle møder Hvidovre og Randers i de to sidste kampe af sæsonen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P