Championship

Southampton klar til oprykningsfinale på Wembley

Southampton sikrede sig den sidste plads i oprykningsfinalen mod Leeds på Wembley, da West Bromwich blev besejret fredag aften.

Southampton jubler efter scoringen til 1-0 mod West Bromwich i playoff-semifinalen i Championship.

Southampton vandt sikkert med 3-1 over West Bromwich og er klar til finalebraget om en plads i Premier League.

Alt var på spil, da Southampton og West Brom mødtes i returopgøret i semifinalen om en plads i oprykningsfinalen på Wembley.

Første opgør mellem de to Championship-klubber var endt 0-0 på West Broms hjemmebane, The Hawthorns.

Der var derfor budt op til et sandt drama på St. Mary’s Stadium, hvor Southampton hjemme foran eget publikum kunne sikre sig den afgørende plads i finalen.

Vigtigheden af opgøret var til at se i første halvleg, hvor ingen af de to klubber leverede de helt store chancer.

Det var dog Southampton, som sad mest på spillet, og det billede fortsatte også ind i anden halvleg.

Leeds øjner hurtig retur til PL: Wembley venter

Og netop hjemmeholdet skulle også blive det første til at komme på måltavlen, da William Smallbone i det 49. minut sparkede bolden i kassen til 1-0.

Efterfølgende havde begge mandskaber gode muligheder i begge ender, hvor en blanding af nervøsitet og kampgejst udfoldede sig på grønsværen.

I det 78. minut var det endnu engang Southampton, der slog til, da Adam Armstrong på en knasttør venstrebensafslutning sparkede bolden ind i det lange hjørne til slutresultatet 2-0.

Kort før tid lukkede og slukkede Armstrong opgøret, da han på et straffespark omsatte muligheden til 3-0 efter 85 minutters spil.

Kort før slutfløjt lykkedes det dog for West Brom at få pyntet på resultatet, da Cedric Kipre reducerede til 3-1 i det 98. minut.

Den overbevisende 3-1 sejr betyder, at Southampton kan se frem til at møde Leeds i finaleopgøret på Wembley den 26. maj, hvor den sidste oprykker til Premier League skal findes.