Dansk Fodbold

Nyt DBU-sekretariat får første direktør nogensinde

Til sommer får Kvindedivisionsforeningen sit eget sekretariat, og den første direktør er nu fundet. Det oplyser DBU.

Per Rud
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Onsdag meddelte HB Køge, at klubbens direktør, Per Rud, stopper til sommer.

Det lød i den forbindelse, at det var hans egen beslutning.

Fredag er der nu kommet klarhed over, hvad Per Ruds beslutning skyldes.

DBU oplyser således, at Kvindedivisionsforeningen fra den 15. juli får sit eget sekretariat, og at Per Rud her skal være direktør – som den første.

– Med Per Rud får vi en fantastisk respekteret fodboldpersonlighed, der har erfaring fra både kvinde- og herrefodbolden.

– Per Rud får som ny direktør ansvaret for, at vores nye, historiske strategiaftale med DBU omsættes til virkelighed og at vi sammen får udviklet Gjensidige Kvindeligaen, siger Katja Moesgaard, forperson i Kvindedivisionsforeningen.

Også Per Rud selv ser frem til det nye job:

– Kvindefodbold er i en fantastisk udvikling, både i Danmark og i den store verden. Jeg glæder mig til at bidrage til udviklingen i kvindeelitefodbold og til, at de danske klubber bliver stærkere, både sportsligt og kommercielt.

– Talentarbejdet ude i klubberne danner basis for udviklingen af dansk kvindefodbold. Jeg tror på, at vi i fællesskab kan få sat turbo på en positiv udvikling ude i klubberne. Med mine erfaringer fra både HB Køge og andre poster håber jeg at kunne bidrage til en fortsat stærk udvikling af hele område, siger han.

DBU og Kvindedivisionsforeningen har samtidigt underskrevet en ny, historisk strategiaftale, der frem til sommeren 2028 skal være grundlaget for den fortsatte udvikling af kvindeelite-området.

Aftalen bygger på en fælles vision om at give Gjensidige Kvindeliga de bedste rammer for at udvikle sig både sportsligt, kommercielt og organisatorisk.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P