Brighton-fejl blev straffet af City: Stadig en fordel

Brighton fik ørene i maskinen torsdag aften, hvor Manchester City fortsatte sit guldtogt i Premier League. Phil Fodens andet mål kom som følge af et Brighton-boldtab i eget felt, men selvom det er risikabelt, så er der stadig flere fordele at hente ved at spille bolden ud nedefra.

Roberto de Zerbi under kampen mellem Brighton og Manchester City.

Et 0-4-nederlag hjemme er aldrig kønt.

Heller ikke selvom det må siges at være en formildende omstændighed, at modstanderen hed Manchester City, der ovenikøbet er på jagt efter det engelske mesterskab.

Ikke desto mindre fik Brighton altså bøllebank på eget græs torsdag aften.

Men selvom det allerede efter 26 minutter så skidt ud for Brighton og stillingen var 0-2, så fortsatte man ufortrødent med at spille bolden ud fra eget felt.

I det 34. minut kostede det, da Bernardo Silva fik erobret bolden og afleverede til en fri Phil Foden, som kunne gøre det til 0-3 med sin anden scoringen i opgøret.

Brighton-manager Roberto de Zerbi fortryder dog ikke, at hans hold forcerede spillet nede fra eget mål.

– Nogle gange har det givet os en fordel at spille på denne måde.

– Det er helt sikkert, at hvis man laver fejl, så kan det koste mål.

– Man bliver nødt til at analysere, hvor mange mål vi scorer, og hvor mange point vi laver, ved at spille bolden på den måde, og så vil man se, at der er flere fordele end mål lukket ind, siger han efter kampen til Sky Sports.

Med sejren er Manchester City nu et enkelt point efter Arsenal i toppen af Premier League.

Den lyseblå storklub har dog spillet en kamp færre end konkurrenten fra det nordlige London.

Brighton befinder sig på 11. pladsen i den bedste engelske række.