LaLiga

Medie: Pique-firmakonto beslaglagt i efterforskning

Den tidligere FC Barcelona-spillers navn bliver kædet ind i den igangværende efterforskning om mulig korruption i toppen af spansk fodbold.

Gerard Pique. Tidligere FC Barcelona og spansk landsholdsspiller.
Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Ritzau Scanpix

Beslaglagt. Det er ifølge The Athletic den besked, Gerard Pique får, hvis han vil ind og se på finanserne på en bankkonto i hans virksomhed Kosmos.

Kosmos er en sports- og underholdningsvirksomhed, som Barcelona-legenden medstiftede i 2017. Den bliver nu koblet ind i efterforskningen om mulig korruption i det spanske fodboldforbund fra 2018-2023.

The Athletic skriver, at Pique og Kosmos var mellemmænd i en aftale fra 2019, som flyttede den spanske supercup til Saudi Arabien.

Det er en aftale som sikrer det økonomisk trængte spanske fodboldforbund 240 millioner euro over seks sæsoner.

The Athletic citerer det spanske medie El Confidencial for at vide, at Kosmos ville modtage 24 millioner euro for deres rolle i handlen.

Lækkede filer fra efterforskningen har angiveligt også vist, at Gerard Pique har rådgivet den daværende spanske fodboldpræsident i Luis Rubiales i, hvordan man bedste forhandler med saudierne.

Ligesom han skulle have sikret støtte til aftalen fra Real Madrid og FC Barcelona. Mod en stor bid af den økonomiske kage.

Skandaleombruste Rubiales anholdt i korruptionssag

Der er indtil videre ikke nogen af Kosmos’ kontorer, som er blevet ransaget i sagen, skriver The Athletic. Og der er endnu heller ikke nogen ansatte i virksomheden, som har været stillet foran en dommer.

Korruptionssagen har fået meget omtale i Spanien. Den tidligere præsident Luis Rubiales blev anholdt i starten af april for sin rolle. Mistænkt for korruption.

The Athletic skriver, at Kosmos har samarbejdet med de spanske myndigheder under hele sagen. Og virksomheden står fast på deres uskyld.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P