LaLiga

‘AC’ scorede forgæves: Real Madrid på mesterskabskurs

Søndag aften løb sæsonens sidste El Clásico af stablen, og her kom Andreas ‘AC’ Christensen på tavlen, men scoringen var forgæves.

Vinícius Júnior
18′
Lucas Vázquez
73′
J. Bellingham
90’+1′
A. Christensen
6′
Første halvleg
club logo club logo
45′
Anden halvleg
90′

Søndag aften bød på sæsonens sidste El Clásico.

Her kom Andreas ‘AC’ Christensen på tavlen, men forgæves.

Desværre blev det ikke til mere end 45 minutter på banen, da den danske landsholdsspiller måtte lade sig udskifte i pausen til fordel for Fermin Lopez.

Andreas 'AC' Christensen scorer i El Clásico mellem FC Barcelona og Real Madrid i LaLiga.

‘AC’ åbnede det berømte derby efter bare seks minutter, da Raphinhas hjørnespark sejlede hele vejen til bagstolpen, hvor danskeren steg til vejrs og stangede bolden ind til 0-1.

Føringen holdt i 12 minutter, da Lucas Vazquez trak et straffespark. Cataloniernes unge midtstopper Pau Cubarsi fik hægtet Real-backen.

Straffesparket tog Vinicius Junior sig sikkert af.

Senere i første halvleg var der store appeller for, at Lamine Yamal havde dirigeret et hjørnespark i kassen, men der blev ikke dømt mål.

I anden halvleg viste det sig, at Xavi havde valgt helt rigtigt, da han skulle finde ‘AC’s erstatning.

Fermin Lopez dukkede nemlig op i Real Madrid-feltet og scorede på den ripost, som Andriy Lunin var tvunget til at give efter Lamine Yamals drilske afslutning.

Inden for fem minutter var det dog igen helt lige på Bernabeu, da Vinicius Junior sendte et perfekt indlæg ind til Lucas Vazquez, som var helt umarkeret på bagerste stolpe.

Sent i opgøret sørgede Real Madrid-åbenbaringen Jude Bellingham for, at madrilenerne tog et enormt skridt imod LaLiga-titlen.

Lucas Vazquez var igen en af hovedpersonerne, da hans indlæg fandt englænderen, der bragede sejrsmålet ind i dommerens tillægstid.

Med sejren er det nu et hul på 11 point imellem de to ærkerivaler, hvor Real Madrid nu har 81, imens FC Barcelona halter efter med 70.

Der er stadig seks kampe tilbage i LaLiga, og dermed 18 point at spille om.