AGF gør det onde ved Brøndby – stjæler sent point i Aarhus

Brøndby var tæt på at løbe med alle tre point på Ceres Park, men en indskiftet Patrick Mortensen ville det anderledes i dommerens tillægstid.

Rasmus Lauritsen og Patrick Mortensen kæmper om bolden i superligakampen mellem Brøndby og AGF.
Magnus Knudsen
8′
Patrick Mortensen
90’+3′
Daniel Wass
5′
Sean Klaiber
55′
45′
90′

AGF kan drille de fleste på hjemmebane.

Tilsæt dertil flere års rivalisering, og så bliver opgaven næppe lettere.

Det kan Brøndby IF formentlig skrive under på søndag, efter det længe lignede en sejr for gæsterne i Aarhus.

En sen scoring fra Patrick Mortensen gjorde nemlig, at pointene blev delt.

Brøndby kom bedst fra land, da ingen ringere end Daniel Wass steg til vejrs og headede gæsterne i front på et hjørnespark allerede i det femte minut.

Et ukarakteristisk mål fra den centrale midtbanespiller.

Føringen varede dog kun ved i tre minutter, inden AGF’s Magnus Knudsen afsluttede en yderst effektiv omstilling – uden chance for Patrick Pentz i Brøndby-målet.

Resten af første halvleg bød på et Brøndby-mandskab i nogenlunde kontrol, men særligt AGF-kaptajn Mikael Anderson voldt gæsterne problemer fra tid til anden.

10 minutter inde i anden halvleg kom Brøndby i front på ny, da Yuito Suzuki fandt en fri Sean Klaiber i modsatte side af banen.

Den fremadstormende Brøndby-back tog en enkelt berøring inden han – mens bolden var i luften – flugtede den i mål ved fjerneste stolpe fra distancen. En flot afslutning i en situation, hvor de færreste nok havde valgt at trykke mod mål.

Resten af kampen bød på en mindre velspillet affære og dalende intensitet, og da opgøret gik ind i tillægstiden var Brøndby næsten lullet i søvn.

Det straffede en indskiftet Patrick Mortensen, der på et fladt indlæg fra Gift Links kom først på bolden ved forreste stolpe, hvorfra han fik dirigeret bolden i mål til resultatet 2-2.

Brøndby har nu spillet uafgjort to kampe i streg.

Brøndbys konkurrenter i topstriden, FC Midtjylland og F.C. København, tørner sammen i Herning søndag klokken 18.00.

En sejr vil sende midtjyderne op på Superligaens førsteplads, mens FCK omvendt nu har chancen for at spille sig ind i guldkampen på ny.

Du kan se højdepunkter fra kampen mellem AGF og Brøndby i videoen øverst i artiklen