3F Superligaen

Smertehelvede ovre for AGF’s Duelund: Fedt at spille igen!

Mikkel Duelund nyder igen at spille fodbold ovenpå en tid med store smerter og manglende glæde ved spillet. Offensivspilleren ryster forårets skader af sig og melder sig fit for fight for AGF til det tætte program i Superligaen og Pokalen.

Mikkel Duelund i aktion for AGF på Ceres Park mod Hvidovre IF.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Smerter dagen lang.

Sådan beskriver AGF’s Mikkel Duelund skaden i sin fod, som han til sidst måtte opereres for med en lang pause i efteråret til følge.

Returen til grønsværen i foråret har budt på to mindre skader til Duelund. Men den 26-årige AGF-profil slår fast, at han er sig selv igen og nu bare glæder sig til at spille en masse fodbold.

– Jeg er ved at være klar igen, og det føles godt. Heldigvis var det ikke en fibersprængning (seneste skade, red.), men en forstrækning. Jeg er kommet mig hurtigt over det, og jeg føler mig klar og ser frem til kampen mod FC Midtjylland (søndag, red.), siger Mikkel Duelund til campo.dk.

Den Dynamo Kiev-ejede spiller er i AGF på en lejeaftale og har indtil videre optrådt 26 gange for De Hviie siden ankomsten til Aarhus for lidt over et år siden.

Antallet af kampe i AGF-trøjen kunne sagtens have været højere, hvis ikke skader havde gjort Duelund ukampdygtig i perioder.

Jeg havde ondt, når jeg vågnede om morgenen og skulle tit blive siddende i sengen 10 minutter, før jeg kunne tage dagens første skridt

Mikkel Duelund om tiden før operationen

Uheldige skader i foråret

De seneste skader i foråret ovenpå den lange skadespause i efteråret har skabt usikkerhed om AGF-profilens kampklarhed. Hovedpersonen er dog ikke bekymret og ganske klar i mælet – han er klar til at komme i aktion.

– De to skader, jeg har haft senest (slag til hoften og forstrækning i baglåret, red.), er ikke tilbageslag. Det er bare rent uheld, og det har heldigvis ikke holdt mig ude i særlig mange kampe, siger Mikkel Duelund og fortsætter:

– Det er selvfølgelig træls timing, men det har intet at gøre med den historik, der har holdt mig ude i store dele af min tid i AGF. Folk er nødt til at stole på, at jeg er på den anden side af den skade, jeg blev opereret for. Jeg har slet ikke ondt mere, og det er jeg super glad for. Jeg er fit for fight og klar til at spille.

Mikkel Duelund har i to omgange været ramt af forskellige skader i foråret. Her ses offensivspilleren i smerte under kampen mellem Silkeborg IF og AGF på JYSK Park i marts, hvor han måtte lade sig udskifte. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Store smerter og manglende spilleglæde

At Mikkel Duelund er ‘klar til at spille’ skal også forstås på det mentale plan. Han er nemlig et helt andet sted nu end før operationen, hvor glæden ved at spille fodbold kunne ligge på et lille sted.

– Skaden, jeg blev opereret for, tog rigtig meget af min glæde ved spillet ud, fordi jeg simpelthen havde ondt. Jeg havde ondt, når jeg skulle til træning, når jeg kom hjem og når jeg skulle op af trapperne med mit barn i armene, siger han og fortsætter:

– Jeg havde ondt, når jeg vågnede om morgenen og skulle tit blive siddende i sengen 10 minutter, før jeg kunne tage dagens første skridt. Det er fuldstændig ude af mit liv nu, og det er jeg simpelthen så glad for.

Klar til tæt kampprogram

Smerterne er heldigvis fortid, og Mikkel Duelunds deltagelse i kampe for AGF er tiltrængt ovenpå klubbens mange skader i løbet af sæsonen.

Netop nu står AGF midt i et tæt kampprogram i Superligaen og Pokalen. Udsigten til de mange kampe indenfor nærmeste fremtid glæder AGF-profilen, som ikke kom i spil fra bænken i seneste kamp mod Silkeborg.

– Det passer mig faktisk fint at få en masse kampe og gerne i træk, så jeg kan finde lidt rytme. Generelt synes jeg bare, det er fedt at spille fodbold igen, siger Mikkel Duelund med et stort smil på læberne.

Mikkel Duelund fejrer AGF's bronzemedaljer i sommeren 2023.
Mikkel Duelund kunne fejre bronzemedaljer med AGF i sin første halvsæson i klubben i 2023. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Kan starte inde

Ansvaret for at vælge spillere til AGF’s startopstilling ligger hos cheftræner Uwe Rösler. Skulle tyskeren finde på at pege på Duelund til en startplads, er han klar – med et lille forbehold.

– Nu er det jo en forstrækning, jeg har døjet med, og det skal man være lidt følsom omkring. Jeg mærker det ikke lige nu, og sådan skal det gerne fortsætte, siger Mikkel Duelund og afslutter:

– Vi skal stadig have omtanke bag det, men ja, hvis du spørger mig lige ud, så er jeg klar til at starte inde.

Mikkel Duelund efter træningen på Fredensvang.
Mikkel Duelund melder sig igen klar til kamp for AGF efter at have været ude med en forstrækning i baglåret. Foto: Tobias Thomasen.

Næste mulighed for at komme i kamp for Mikkel Duelund er i superligaopgøret mod FC Midtjylland på søndag.

Kampen på Ceres Park i Aarhus fløjtes i gang klokken 18.00, og du kan se opgøret i TV på TV3 Sport og Viaplay.

Skadesspørgsmål ved flere i AGF – hvem er klar mod FCM?

En anden AGF’er, der har været ude med en langtidsskade, er Benjamin Hvidt. Du kan læse mere om midtbanespillerens vej tilbage fra sin anden alvorlige korsbåndsskade i artiklen herunder.

AGF’s uheldige Hvidt er fuldt ud tilbage: Sindssygt dejligt!

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P