Ungdomslandshold

U17-landstræner: Fornuftig chance for avancement

Danmark styrede uden om skrækgruppen, da der var lodtrækning til U17 EM. Og landstræner Jesper Mikkelsen var ganske tilfreds med modstanderne i Danmarks gruppe.

DBU's logo på en rød væg
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Østrig, Kroatien og Wales.

Det er modstanderne, som Danmarks U17-landshold skal møde til den kommende EM-slutrunde i Cypern.

Det stod klart onsdag aften, hvor lodtrækningen fandt sted. Og de tre gruppemodstandere har landstræner Jesper Mikkelsen et fint kendskab til.

– Jeg er som udgangspunkt godt tilfreds med lodtrækningen. Østrig har vi lidt kendskab til, da vi var i pulje med dem i den første kvalifikation. Her spillede vi uafgjort efter at have kontrolleret kampen og var foran 2-0, indtil vi fik en mand smidt ud. Så dem har vi en god fornemmelse med, udtaler Mikkelsen til campo.dk.

Østrig har senere kvalificeret sig til EM, efter at have vundet sin kvalifikationspuljen, hvor også sværvægteren Spanien var i puljen.

– Så det er helt sikkert et et fint hold.

Danmark er også i pulje med Kroatien, og dem kender landstræner Jesper Mikkelsen primært gennem Tyrkiet, som Danmark spillede 0-0 med i kvalifikationen.

– Jeg kender til Kroatien, i og med at de har spillet mod Tyrkiet her for nyligt. Tyrkiet var vi jo i pulje, og Kroatien slog Tyrkiet 4-2. Så det er helt sikkert også en kompetent modstander.

Den sidste modstander for Mikkelsen og co. til EM er Wales. Og her er landstrænerens kendskab yderst begrænset.

– Wales har jeg stadig til gode at se spille. Det er jo det, vi skal bruge næste månedstid nu her.

Danmark undgik Gruppe D, som tæller Frankrig, Portugal, Spanien og England. Og Jesper Mikkelsen er glad for at gå fri af sværvægterne.

– Når man kigger rent fodboldnationsmæssigt så kunne man godt have været havnet et værre sted, eksempelvis i Gruppe D.

– Så helt klart er vi glade for, at det ser ud til, at vi har en fornuftig chance for at gå videre med det kendskab, vi har til holdene nu og det kendskab, vi har til vores eget, lyder landstrænerens dom. 

Slutrunden spilles på Cypern og Danmark starter gruppespillet mod Wales den 21. maj klokken 18.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P