Æresdivisionen

Ajax smider topboss på porten efter mistanker

Ajax oplyser tidligt tirsdag, at man mistænker klubbens administrerende direktør og bestyrelsesformand, Alex Kroes, for insiderhandel. Han er nu blevet suspenderet.

Ajax Logo

Der er problemer i Ajax.

Således oplyser den hollandske storklub tirsdag morgen, at man har suspenderet klubbens administrerende direktør og bestyrelsesformand, Alex Kroes.

Suspenderingen sker med øjeblikkelig virkning og er med henblik på at stoppe samarbejdet permanent.

Årsagen bag er, at man mistænker ham for insiderhandel, hvilket er kriminelt.

– Beslutningen blev truffet efter tilsynsrådet blev gjort bekendt med, at Kroes købte over 17.000 aktier i Ajax en uge før han stod til at blive udpeget den 2. august 2023.

– Tilsynsrådet har søgt ekstern juridisk rådgivning, som tyder på, at han sandsynligvis tog del i insiderhandel, skriver Ajax på sin hjemmeside.

Også klubbens formand for tilsynsrådet knytter selv en kommentar til situationen.

– Vi er dybt forfærdede over, at det er sket i Ajax, da det er meget skadeligt for klubben og alle, der holder den kært.

– Alex Kroes’ handlinger stemmer ikke overens med, hvad Ajax står for. Tidspunktet for hans aktiekøb indikerer insiderhandel. En sådan overtrædelse af loven kan ikke tolereres af et børsnoteret selskab, især når det involverer den administrerende direktør, siger Michael van Praag.

De resterende medlemmer af bestyrelsen kommer i første omgang til at tage sig af de opgaver, som Alex Kroes efterlader sig i Ajax.

Rent sportsligt er der også grus i maskineriet i denne sæson for den hollandske traditionsklub.

Således er det efter 27 runder blot blevet til en femteplads og et hul på hele 28 point op til PSV på førstepladsen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P