3F Superligaen

Vild statistik: Brøndby bagud i under en time i denne sæson

Brøndby IF har knap været bagud indtil videre i denne sæson, men alligevel har klubben måtte indkassere tre nederlag. Se den vilde statistik her.

Brøndby IF's Jacob Rasmussen jubler sammen emd sine holdkammerater.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

At være bagud i en fodboldkamp er aldrig at foretrække…

Er man bagud øges sandsynligheden – helt naturligt – for nederlag, og derfor vil det af samme årsag også være gunstigt at være så lidt bagud som overhovedet muligt.

Ét hold i Superligaen, der har formået at holde sig godt inde i nærmest samtlige kamp i denne sæson, er ligaens øjeblikkelige andenplads, Brøndby IF. Klubben har indtil videre blot været bagud i sammenlagt 56 minutter i denne sæson – alligevel er det dog blevet til tre nederlag.

Statistikken, der henvises til, kaldes ‘Table of Time’ og er udformet af fodboldanalytiker hos SpilXperten, Benjamin Leander.

Statistikken viser, at Brøndby IF har været foran i samlet 931 minutter i denne sæson, mens klubben blot har været bagud i 56 minutter. I 993 minutter har klubben været helt lige med sin modstander.

Og det er langt foran de nærmeste konkurrenter i Superligatoppen, F.C. København og FC Midtjylland. De to klubber har stort set samme statistik som Brøndby, når det kommer til antallet af minutter, hvor de respektive kampe har haft et uafgjort resultat, men når man ser på antallet af minutter, klubberne har været bagud, hedder det henholdsvis 292 minutter ved FCK og 313 minutter ved FC Midtjylland.

Brøndby IF har altså været klart bedre end sine konkurrenter, når det kommer til minutter i føring og minutter bagud, men alligevel er det blevet til tre nederlag for Jesper Sørensen og co. i denne sæson.

Ser man på den anden ende af ‘Table of Time’, så ser det skidt ud for Hvidovre IF, der blot har været foran i 85 minutter i denne sæson, mens det for både Viborg FF og Silkeborg IF også ser kritisk ud.

Silkeborg IF har dog reddet sig for denne sæson ved kvalifikationen til mesterskabsspillet, mens Viborg FF er noget mere presset, da klubben er filtret ind i nedrykningskampen og blot har fire point ned til Vejle under stregen.

Få overblikket over Benjamin Leanders ‘Table of Time’, som indeholder alle Superligaens klubber, nederst i artiklen

Brøndby-profil om fremtiden: Intet er afgjort endnu

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P