Premier League

Lars Friis-anekdote tyder på lang snor til Thomas Frank

Brentford er blandt de mest formsvage mandskaber i Premier League i øjeblikket, og selvom de ikke kan se sig fri for at være en del af nedrykningskampen, så tyder noget på, at Thomas Frank har lang snor.

Brentford-træner Thomas Frank med Lars Friis.
Foto: Jason Cairnduff/Reuters/Ritzau Scanpix & Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Der resterer ni kampe for Brentford i Premier League, og klubben prøver netop nu noget, den ikke har prøvet før.

Efter 29 spillede kampe har danskerklubben nemlig bare fem point ned til Nottingham Forest under nedrykningsstregen.

Holder man forspringet op med det faktum, at Brentford kun har fået fire point i de seneste ni kampe, så lugter det ganske markant af en særdeles nervepirrende sæsonafslutning for Thomas Frank og kompagni.

Alligevel tyder det på, at der er nogenlunde ro på situationen omkring den 50-årige danske cheftræner, selvom han og klubben på samme tid i de forgangne to sæsoner havde henholdsvis otte og 16 point ned til nedrykningspladserne.

En anekdote fra klubbens tidligere assistenttræner, den tidligere Viborg- og AaB-cheftræner Lars Friis, tyder dog på, at danskeren ikke umiddelbart er i fare for at blive fyret.

Jeg troede, at jeg ville se et par direktører gå bananas, men de var fuldstændig cool og rolige

Lars Friis

Den nuværende assistenttræner i Sparta Prag var lige startet som træner i klubben, da han sammen med klubbens to direktører, Phil Giles og Rasmus Ankersen, i januar 2018 overværede et 1-0-nederlag til upåagtede Notts County i FA Cuppen.

– Jeg troede, at jeg ville se et par direktører gå bananas, men de var fuldstændig cool og rolige. Jeg var lidt i chok, for normalt ville man forvente vrede eller skuffelse, når man taber sådan en kamp mod et lavere rangeret hold, forklarer Friis, som forklarede sin overraskelse til Phil Giles, der i modsætning til Rasmus Ankersen fortsat er i klubben.

Brentford-træner Thomas Frank med Lars Friis.
Foto: Jason Cairnduff/Reuters/Ritzau Scanpix & Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

– Phil trak bare på skuldrene og sagde, at når de spillede, som de gjorde, og skabte de chance, de gjorde, så ville de vinde sådan en kamp 99 ud af 100 gange. Man kan gøre alt rigtigt, men nogle gange handler det bare om rent held, forklarer Lars Friis til Sky Sports.

Næsten fem år senere blev Friis, kort efter sin ansættelse i Sparta Prag, inviteret tilbage til Brentford af Phil Giles, hvor han kort før nytår 2022 overværede Brentfords 0-2-sejr over London-rivalerne West Ham i Premier League.

– Igen sad jeg ved siden af Phil, og igen opførte han sig på præcis samme måde. Brentford scorede det første mål; Ingen reaktion, ingen jubel, ingenting. Så scorede de det andet mål: Ingen reaktion, ingen jubel, ingenting. Uanset om de vinder eller taber, så er han på samme måde – helt cool og rolig.

– Jeg kan godt lide det, for det viderefører ro hele vejen fra toppen og ned, og det er det, Brentford er. De ser altid de fakta og statistikker, der ligger bag følelserne i kampene, lyder det fra Friis, hvis anekdote er med til at tegne et billede af, at Thomas Franks sæde som cheftræner næppe er brandvarmt.

I sidste uge understregede Phil Giles da også klubbens mere datadrevne tilgang til holdets præstationer.

– Vi forsøger at ignorere resultater og ligatabellen så meget som muligt, lød det fra Phil Giles, der samtidig forklarede, at klubben i stedet lader sig guide af underliggende tal bag præstationerne, og her ligger Brentford på særligt ét vigtigt parameter slet ikke så dårligt.

Når det kommer til xG-differencen – et tal man får ved at trække et holds forventede mål imod [xGA] fra et holds forventede mål for [xG], så ligger Brentford ganske solidt på en 10. plads i Premier League.

Med et plus på 0,7 for sæsonen indtil videre er Brentford det tiende og sidste mandskab i ligaen med en positiv difference, og danskerklubben slår med længder nedrykningskonkurrenterne Luton (-25,2), Nottingham Forest (-5,3), Burnley (-23,2) og Sheffield United (32,1).

Brentford ligger desuden over hold som Bournemouth (-2,3), Manchester United (-4,6), Crystal Palace (-7), West Ham (10,2), Wolves (-10,3) og Fulham (-11,2).

Til gengæld har Thomas Frank og Brentford meget langt op til ligaens tre mesterskabsbejlere fra Arsenal (37,8), Manchester City (29,8) og Liverpool (28,8).

Thomas Frank inden United-brag: Føler mig optimistisk

Thomas Frank og Brentford møder lørdag klokken 21 dansk tid Manchester United hjemme på Gtech Community Stadium – en kamp der kan ses på TV3+.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P