Dansk Fodbold

Danmark skal til U19-EM: Altid fedt at skrive historie

For første gang nogensinde bliver sommerens U19-EM med dansk deltagelse. En imponerende bedrift, som FC Midtjylland-talentet Valdemar Byskov ser frem til.

Valdemar Byskov i aktion for FC Midtjylland.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det lover godt for dansk fodbold.

Tirsdag kvalificerede U17-landsholdet sig til EM, og et par timer senere gentog U19-landsholdet bedriften.

For sidstnævntes vedkommende bliver det ikke mindre imponerende af, at det er første gang nogensinde, at et dansk U19-landshold har kvalificeret sig til EM.

EM-billetten blev samtidig sikret med en flot 0-2-sejr over forrige EM-slutrundes finalister fra Portugal.

– Det er altid fedt at skrive historie, og jeg synes, at hvis der var nogen, der skulle gøre det, så var det også os, som har haft en fed rejse den her 05-årgang. Så det fortjener vi, siger FC Midtjyllands unge offensivspiller, Valdemar Byskov, til campo.dk.

Men hvor stærkt står de danske talenter så forud for det første U19-EM i nationens historie?

– Jamen jeg synes, det stiller os et godt sted. Selvfølgelig kommer alle hold ind med selvtillid, men jeg føler, vi er et godt sted lige nu, hvor alle spillere føler sig tilpas i holdet og den måde, vi spiller på.

– Så jeg føler, at det stiller os et rigtig godt sted. Og nu er det jo ligesom syv kval-kampe, vi har vundet. Otte ubesejret. Vi har jo ikke tabt i lang tid, så vi kommer ind med et stort skud af selvtillid, så det kan jo kun være positivt, siger han.

Der er kun otte nationer kvalificeret til selve slutrunden, der afvikles i Nordirland fra den 13. juli til den 28. juli i år.

Foruden Danmark er også Italien, Frankrig, Norge, Spanien, Tyrkiet, Ukraine og værterne fra Nordirland med.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P