EM-kvalifikation

Overblik EM-playoff: Polsk legestue og walisisk jubel

Polen bankede Estland, mens Wales løb finnerne over ende. Nu mødes de to nationer i en direkte duel om en EM-billet.

De polske spillere jubler efter scoringen til 1-0 mod Estland i EM-playoff

Torsdag aften var der fuld gang i EM-ræset, da en række kampe i EM-playoffen løb af stablen rundt om i Europa.

To af de i alt seks kampe torsdag aften var opgørene mellem henholdsvis Polen og Estland samt Wales og Finland.

Grunden til, at disse nævnes sammen, er, at vinderne af aftenens to opgør skal stå overfor hinanden tirsdag den 26. marts i en direkte duel om en plads ved EM-slutrunden til sommer.

Se gennemgang af alle aftenens EM-playoff-opgør nederst i artiklen

Polen 5-1 Estland

Der var aldrig spænding om resultatet i opgøret mellem Polen og Estland.

Polen var på forhånd favoritter til opgøret, og med en hjemmebanefordel og et tidligt rødt kort til Estland efter blot 27 minutters spil blev det en stille og rolig aften på kontoret for Polen.

Polen besejrede således Estland med hele 5-1 i aftenens opgør – et opgør der endte som lidt af en polsk legestue.

Resultatet betyder, at Polen er videre til playoff-finalen mod…

Wales 4-1 Finland

… Wales.

Ja, det bliver en playoff-finale mellem Wales og Polen. Wales trak sig nemlig – ligesom Polen – sejrrigt ud af aftenens opgør, hvor Finland var modstanderen.

Wales havde hjemmebanefordelen, og trods et overtal til Finland i kampens første halvleg på både spil og expected goals (xG) så blev det til en sikker sejr til hjemmeholdet på hele 4-1.

Finland fik ellers reduceret til 2-1 ved Teemu Pukki kort før pausefløjt, men med en tidlig scoring af Tottenhams Brennan Johnson kort inde i anden halvleg blev det finske comeback afblæst.

Wales-spillerne jubler efter 3-1-scoringen mod Finland i EM-playoff.

Nu venter finalen

Med sejrene til henholdsvis Polen og Wales venter nu en afgørende playoff-finale mellem de to nationer.

Polen og Wales mødes i en sidste og afgørende kamp om en EM-billet tirsdag den 26. marts.

De to nationer kæmper om den såkaldte Path A-billet, hvilket vil sende vinderen i EM-gruppe D, hvor Holland, Østrig og Frankrig venter. Se alle EM-grupperne her.