3F Superligaen

Dansk gave: Håbet om fem danske hold i Europa lever

Den danske drøm om at ende i top-15 på UEFA’s koefficientrangliste og dermed sikre sig fem pladser i de europæiske turneringer lever fortsat. Læs mere om, hvad det ellers har af betydning for Danmark her.

Brøndby's Kevin Tshiembe og FCK's Lukas Lerager i duel om bolden i de to klubbers interne Superliga-møde tidligere på sæsonen om at sikre vigtige point i kampen om en plads i mesterskabsspillet.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I denne sæson havde Danmark fire hold med i de europæiske turneringer… Det samme gør sig gældende i den kommende sæson.

Men når det kommer til sæsonen 2025/26, så kan piben med stor sandsynlighed have fået en anden lyd – i hvert fald som det ser ud lige nu.

Torsdag aften skete der nemlig noget yderst interessant og utroligt vigtigt set med de danske fodboldbriller på.

Det hele handler om den danske placering på UEFA’s koefficientrangliste. Kort fortalt giver en plads i top-15 på listen fem billetter til europæisk fodbold, mens en plads udenfor top-15 blot giver fire pladser.

Og med F.C. Københavns exit fra Champions League mod Manchester City så håbet om en plads i top-15 meget spinkel ud for Danmark.

Før torsdag aften, hvor der var masser af Europa- og Conference League-fodbold på menuen, indtog Danmark en 15. plads på listen med Israel lige i hælene. Det eneste det krævede, for at Israel skulle overhale Danmark, var, at enten Maccabi Haifa eller Maccabi Tel Aviv gik videre i Conference League.

Men selvom sidstnævnte vandt med hele 4-1 på udebane mod Olympiakos i første opgør, så endte det alligevel med græsk triumf, da Tel Aviv blev besejret med 6-1 efter forlænget spilletid. Maccabi Haifa røg også ud, og dermed kan Israel ikke hente flere point til ranglisten i denne sæson, da de ligesom Danmark ikke har flere klubber med i de europæiske turneringer.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Og det er en gave for Danmark. Det betyder nemlig, at Danmark nu har væsentlig større sandsynlighed for at få fem hold med i de europæiske turneringer i sæsonen 2025/26. 

Med torsdagens resultater fastholder Danmark 15. pladsen på UEFA’s koefficientrangliste. Men selvom det er yderste mandat for at få fem hold i stedet for fire hold med i Europa, så er der nu et godt stykke ned til det eneste land, der kan overtage pladsen, nemlig Grækenland.

Grækenland har på nuværende tidspunkt 29.525 point, mens Danmark har 31.450 point. Til sammenligning har Israel 31.125 point.

Grækenland har dog fortsat to klubber med i Conference League, Olympiakos og Paok. De var begge med i bowlen, da der fredag blev trukket lod til kvartfinalerne. Her venter Club Brugge for PAOK, mens Olympiakos står overfor Fenerbahce.

Den store pointforskel mellem Danmark og Grækenland på koefficientranglisten betyder imidlertid, at de græske klubber skal hente, hvad der svarer til et minimum af fire sejre endnu i denne europæiske kampagne, hvis nationen skal overhale Danmark.

Læs mere om, hvordan man henter point til ranglisten, og hvordan disse udregnes på Kassiesa.net

Her er Champions League-kvartfinalisterne

Forskel på at ende i eller udenfor top-15 på UEFA’s koefficientrangliste

  • Superliga-mestre: Lige meget om Danmark ender i top-15 eller blot i top-22, kvalificerer de danske mestre sig til 2. kvalifikationsrunde i Champions League (Mestrene bliver dog førsteseedet ved en top-15-placering).
  • Andenplads i Superligaen: Går fra at kvalificere sig til 2. kvalifikationsrunde i Conference League, til at kvalificere sig til 2. kvalifikationsrunde i Champions League, hvis Danmark ender i top-15.
  • Tredjepladsen i Superligaen: Her er det uændret om Danmark er i top-15 eller ej. Med en tredjeplads i Superligaen kvalificerer man sig til 2. kvalifikationsrunde i Conference League.
  • Fjerdepladsen i Superligaen: Går fra slet ikke at kvalificere sig til europæisk fodbold, til at kvalificere sig til 2. kvalifikationsrunde i Conference League, hvis Danmark ender i top-15.
  • Pokalvinder: Går fra at kvalificere sig til 2. kvalifikationsrunde i Europa League, til at kvalificere sig til 3. kvalifikationsrunde i Europa League, hvis Danmark ender i top-15.
Følg Campo på Facebook
Europa League: Liverpools modstandere er fundet

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P