Kvindelandsholdet

Udfordrende gruppe: Glad for ikke at trække Sverige

Det danske kvindelandshold fik tirsdag sat navn på de tre nationer, de skal kæmpe om EM-kvalifikation med. Den danske landstræner er glad for, at holdet ikke trak nordisk modstand og glæder sig samtidig til at møde verdensmestrene fra Spanien.

Landstræner Andrée Jeglertz glæder sig over ikke at skulle møde Sverige og Norge i EM-kvalifikationen.
Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Spanien, Belgien og Tjekkiet.

Sådan lyder den EM-kvalifikationsgruppe, som det danske kvindelandshold tirsdag havnede i.

Dermed trak danskerne de spanske verdensmestre fra det øverste seedningslag, mens det blev Belgien fra det tredje seedningslag.

I stedet for Belgien kunne Danmark have trukket Sverige, Norge og Island, men Danmarks svenske landstræner, Andrée Jeglertz, var fint tilfreds med ikke at skulle møde sine landsmænd.

– Jeg er ganske glad for, at det ikke blev Sverige eller Norge. Ikke for at sige, at Belgien er et meget dårligere hold, men med det forhold, som mange [danske] spillere også har til svenske spillere, så har jeg tidligere oplevet lidt [..] Det er ikke bare en fodboldkamp, der er meget på spil, så jeg synes det var fint, at vi ikke fik nogen af de nordiske lande, lyder det fra Jeglertz

Det danske landshold kan kvalificere sig direkte til EM, hvis de slutter som enten etter eller toer i gruppen.

Verdensmestre venter for Danmark i EM-kvalifikationen

Bliver de treer eller firer, skal de i stedet igennem to playoff-kampe for at sikre sig adgang til slutrunden i Schweiz i sommeren 2025.

Allerede nu tegner der sig dog et billede af, at puljen indeholder særligt én storfavorit – de spanske verdensmestre.

– Der var lidt diskussion inden om, hvad der ville være en drømmegruppe, og hvad der ville være en mareridtsgruppe. Jeg synes, at den gruppe, vi har fået, er udfordrende. Alle hold er i gruppen er gode, og det bliver tætte kampe. Spanien bliver selvfølgelig en fantastisk udfordring.

– Alle spillere på holdet spiller på de bedste hold i verden. Som landshold har de bevist, at de spiller fodbold på en måde, der har gjort dem meget succesfulde.

– De har nået et niveau, hvor de har været ret enestående i de seneste år. Det bliver selvfølgelig en hård kamp for os, men når kampen kommer, vil vi gøre alt for at blive holdet, der besejrer dem, men det er uden tvivl den hårdeste modstander, lyder det fra Jeglertz.

De i alt seks kvalifikationskampene spilles af i april, maj, juni og juli 2024. Det endelige kampprogram kommer fra UEFA i morgen onsdag, men allerede nu ligger det fast, at Danmarks første hjemmekamp i kvalifikationen skal spilles i Viborg i april.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P