Østrigsk Fodbold

Østrigsk klub straffet for krænkende og homofobisk jubel

En speciel sag har udspillet sig i østrigsk fodbold, hvor Rapid Wien har fået suspenderet flere spillere og ansatte grundet krænkende og homofobisk jubel i forbindelse med en derby-sejr over rivalerne Austria Wien samt fået en pointstraf.

Rapid Wien er blevet straffet af den østrigske Bundesliga i forbindelse med krænkende og homofobisk adfærd.
Foto: Lisa Leutner/Reuters/Ritzau Scanpix.
Denne historie udkom først på campo.dk

Hele syv ansatte i den østrigske fodboldklub Rapid Wien er mandag blevet suspenderet.

Det meddeler Criminal Senate of the Admiral Bundesliga.

Suspenderingerne kommer efter videoer fra Rapid Wien har floreret på de sociale medier, som viser, at spillere og ansatte jubler krænkende og homofobisk.

Jubelscenerne udspillede sig i forbindelse med, at Rapid Wien den 25. februar vandt med 3-0 hjemme over rivalerne fra Austria Wien i det lokale derby.

De involverede skulle ifølge mediet sports.orf.at være administrerende direktør Steffen Hofmann, assistent træneren Stefan Kulovits og spillerne Guido Burgstaller, Marco Grüll, Thorsten Schick, Maximillian Hofmann og Niklas Hedl.

Steffan Hofmann er af den østrigske Bundesliga blevet tildelt to måneders karantæne fra sit arbejde på grund af æreskrænkelse, mens Kulovits er blevet tildelt en tre måneder lang karantæne for diskrimination.

Paul Pogba får monsterstraf for doping

Spillerne Burgstaller og Grüll er begge blevet suspenderet i seks kampe, mens Schick kan nøjes med fem. Alle tre har fået en straf i forbindelse med diskrimination.

Hofmann og Hedl er dog de spillere, som er sluppet billigst, da begge kun har fået en karantæne på tre kampe for at agere krænkende overfor fairplay principperne.

Derudover skriver sports.orf.at også, at Rapid Wien ligeledes har fået en pointstraf, som trækker tre point fra den østrigske klub.

Karantæne og bøde til Ronaldo efter upassende gestus

Den østrigske Bundesliga skriver således om sagen.

– Den østrigske Bundesliga er forpligtet til at kæmpe i mod alle former for diskrimination. Fodboldspillere, trænere og officials effekt som rollemodeller går langt ud over det, som sker på grønsværen, meddeler ligaen ifølge sports.orf.at.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P