3F Superligaen

Hvor mange danske klubber kvalificerer sig til Europa?

Fodboldsæsonen 2023/24 går så småt ind i sin afgørende fase, og de bedste danske klubber kæmper om de europæiske pladser i den kommende sæson i både Superligaen og Oddset Pokalen. Men hvor mange danske klubber kvalificerer sig egentlig til Europa i 2024/25-sæsonen, og hvordan fordeler pladserne sig? Få det fulde overblik her.

Hvor mange danske klubber kvalificerer sig til Europa 2024/25? Få det fulde overblik her.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hvor mange danske klubber kvalificerer sig til Europa 2024/25?

Den danske Superliga er efterhånden på vej ind i sin afgørende fase. Det samme gælder for den danske pokalturnering, Oddset Pokalen, vis finale afvikles i maj.

Det betyder samtidig, at det snart er tid til at finde ud af, hvilke klubber der skal repræsentere Danmark i europæisk sammenhæng i den kommende sæson 2024/25. De europæiske pladser fordeles via begge ovenstående turneringer.

Hvor mange danske klubber kvalificerer sig til Europa 2024/25?

Top-15 på den europæiske rangliste, UEFA’s såkaldte koefficientrangliste over lande, er – for en fodboldnation som Danmark – afgørende for, hvor mange klubber man har med i den kommende europæiske kampagne.

Når Champions League, Europa League og Conference League-pladser skal fordeles, betyder en plads i top-15 på ranglisten, at man har fem europæiske pladser. En placering udenfor top-15 betyder, at der blot er fire europæiske pladser at spille om.

Dansk gave: Håbet om fem hold i Europa lever efter vanvidskamp

Danmark har i nogle år været godt med i top-15-kapløbet, men måtte frem mod sæsonen 2023/24 tage sig til takke med en placering som nummer 18, hvilket blot kastede fire europæiske pladser af sig i indeværende sæson.

Det samme gør sig også gældende frem mod 2024/25-sæsonen. Her placerer Danmark sig på en 17.-plads, hvilket altså blot rækker til fire pladser i den kommende europæiske kampagne.

Hvor mange danske klubber kvalificerer sig til Europa i sæsonen 2024/25? - Få svaret her.
F.C. Københavns Magnus Mattson jubler efter sin udligning til 1-1 i kampen mod Manchester City i Champions League ottendedelsfinalerne i sæsonen 2023/24. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Hvordan fordeler Danmarks europæiske pladser sig?

Danmarks pladser i de europæiske turneringer i sæsonen 2024/25 fordeler sig på henholdsvis Superligaen og Oddset Pokalen.

Pladser i Superligaen:

Tre af fire pladser fordeles via den danske Superliga. De danske mestre kvalificerer sig til Champions League, hvor den givne klub vil træde ind i turneringens anden kvalifikationsrunde. De danske mestre skal således triumfere samlet i hele seks kampe for at kvalificere sig til Champions Leagues hovedturnering*.

*Vær opmærksom på, at Champions League får nyt turneringsformat fra starten af sæsonen 2024/25. Læs mere om det nye Champions League-format her.

Superligaens sølvvindere fra sæsonen 2023/24 kvalificerer sig til Conference League i den kommende sæson. Her står ligeledes seks opgør, der kræver triumf, foran den givne klub, før en plads i turneringens gruppespil er sikret.

Som følge af den danske ligastruktur skal Superligaens bronzevindere i duel med vinderne af Superligaens nedrykningsspil. De to klubber dyster om den sidste europæiske plads i Superliga-regi. Vinderen af kampen indtræder i Conference League på samme vilkår som Superligaens sølvvindere – se beskrivelse ovenfor.

Pladser i Oddset Pokalen:

Den fjerde og sidste plads til Danmark i de europæiske turneringer anno 2024/25 fordeles via Oddset Pokalen.

Her er der en plads i Europa League på spil, når Pokalfinalen løber af stablen. Vinderen af Oddset Pokalen 2024 vil træde ind i Europa League-turneringens første kvalifikationsrunde, og dermed står hele otte opgør mellem klubben og en plads i Europa League-gruppespillet.

Læs meget mere om den kommende Pokalfinale 2024 herunder

Hvor og hvornår spilles Pokalfinalen 2024?

Kilde: Kassiesa.net

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P