3F Superligaen

Toptrænere er enige: Superligaen sjældent set bedre

Cheftrænerne for Superligaens tre aktuelle tophold er alle enige om, at landets bedste række lige nu befinder sig et godt sted. Faktisk er den sjældent set bedre.

Superligaen er sjældent set bedre. Det mener F.C. Københavns Jacob Neestrup, FC Midtjyllands Thomas Thomasberg og Brøndby IF's Jesper Sørensen.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Der er lagt op til et brag af en guldkamp mellem Brøndby IF, FC Midtjylland og F.C. København i denne sæson.

Samtidig er kampen for overlevelse fortsat pivåben, med undtagelse Hvidovre IF, der efterhånden skal til at benytte sig af mirakler, hvis ikke det skal blive til nedrykning.

Sideløbende med kampene i Superligaen, så har flere danske klubber også taget sig ganske godt ud i europæisk sammenhæng de seneste par år.

Ovenstående faktorer, kombineret med meget andet godt fra havet, kunne lede tankerne hen på, om Superligaen måske i virkeligheden står stærkere, end nogensinde før?

Det har campo.dk taget en snak med de tre cheftrænere for Superligaens tophold om – og de køber alle præmissen.

Jacob Neestrup, cheftræner i F.C. København:

– Jeg synes bare, at langt, langt de fleste hold er godt trænet.

– Og Superligaen har også vist, at de hold – lidt ligesom os selv, når vi er i Europa – at med nogle godt trænede hold, så kan mindre budgetter på dagen jo byde de bedste hold op til dans, og det har jeg respekt for.

– Jeg synes, der er mange, der gør det forskelligt. Der er mange dygtige spillere, og så tror jeg bare, at dansk fodbold er et godt sted, og jeg synes også, at der er nogle endnu bedre perspektiver i fremtiden, hvis man kigger på, hvor vi er lige nu.

Thomas Thomasberg, cheftræner i FC Midtjylland:

– Når man skal forberede sig på en modstander, så er der en rigtig stor fleksibilitet og kvalitet i holdene. Så du skal forberede dig ordenligt, fordi ellers kommer du i nogle fælder, som kan risikere at koste point.

– Men det kan jeg også høre fra nogle af de udlændinge, der kommer; at det er jo ikke bare en selvfølge her, at du slår de hold, som ligger i bunden. I andre lande, der kan man måske godt sådan, uden at være helt på toppen, så kommer sejrene lidt af sig selv.

– Der er niveauforskellen fra top til bund bare tæt, i og med, at der også kun er 12 hold. Så jeg synes, det er virkelig en attraktiv række, og lige nu ser jeg jo også, at vi flytter os. Det synes jeg også, man har kunnet se omkring sådan de generelle europæiske kampe, at vi ligger et godt sted i forhold til de andre.

Jesper Sørensen, cheftræner i Brøndby IF:

– Jeg synes, at niveauet er højt, når jeg ser fodbold i Superligaen. Jeg synes, det er et godt niveau. Jeg synes også, at vi kan se Superligaens hold over de sidste par år klare sig rigtig godt internationalt.

– Vi har set Silkeborg klare sig godt, vi har set Nordsjælland klare sig godt, vi har set F.C. København gå videre til Champions League.

– Jeg synes, at niveauet er højt. Det taktiske og det fysiske niveau er højt. Banerne er blevet bedre.

– Nu begynder alt fundamentet for, at selve fodbolden nede på banen er god. Det begynder virkelig at være godt. 

– Så jeg synes, at Superligaen er et virkelig godt sted. Jeg synes, det er attraktivt at se fodbold fra Superligaen. Jeg synes også det er fedt, at der er så mange tilskuere. Så jo, jeg er faktisk på linje med, at jeg sjældent har set Superligaen bedre.

I videoen øverst i artiklen kan du se Jacob Neestrup og Thomas Thomasberg sætte ord på Superligaens aktuelle niveau

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P