International Fodbold

Tomasson i Sverige: Kommer ikke til at snakke svensk

Jon Dahl Tomasson mødte fredag den svenske presse for første gang som ny landtræner. Danskeren fortalte mange ting, blandt andet, at han ikke agter at tale svensk.

Jon Dahl Tomasson på svensk pressemøde
Foto: Jessica Gow/TT/Ritzau Scanpix

Den danske landsholdslegende Jon Dahl Tomasson har overtaget roret i Sverige.

Den 47-årige skal forsøge at sparke liv i det svenske landshold, der har længe har ligget i en resultatmæssig dvale.

Fredag mødte Tomasson med de 112 landskampsnåle for Danmark den svenske presse, og selvom der kun er en bro mellem Danmark og Sverige, så agter Tomasson at tale engelsk:

– Jeg vil ikke tale svensk. Jeg vil gerne forstås, men endnu vigtigere vil jeg gerne forstå alle. Forstå jeres spørgsmål. Og lad os være ærlige: Hvis jeg havde talt dansk, var det ikke alle, der havde forstået det. Og hvis jeg havde prøvet at tale svensk… undskyld. Det har været et mareridt, griner Tomasson på pressemødet fredag.

Jon Dahl Tomasson stod senest i spidsen for Championship-mandskabet Blackburn, men forlod klubben før tid i starten af februar.

Jon Dahl Tomasson på svensk pressemøde
Foto: Jessica Gow/TT/Ritzau Scanpix

– Det var en svær situation i Blackburn. De skærer i budgettet. Jeg havde skrevet under på et projekt, der ikke eksisterede, lyder det fra danskeren.

Nu skal Tomasson være manden, der fører svensk landsholdsfodbold ind i en ny æra, og han ser da også frem til at forsøge at trække sværdet ud af den svenske kampesten.

– Jeg har virkelig set frem til dette øjeblik. Jeg er meget stolt over at stå her som ny landstræner for Sverige. Det er en nation med mange fodboldtraditioner.

– Mit mål er at skabe en international identitet med en angribende tilgang i spillet, slutter Tomasson på pressemødet.

Jon Dahl får debut som landstræner den 21. marts, hvor Portugal venter i en venskabskamp.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P