LaLiga

‘AC’ om sin nye rolle: Jeg nyder det faktisk

Andreas Christensen er primært kendt som den sidste skanse, når han indtager grønsværen for både Herrelandsholdet og FC Barcelona – det er der nu lavet om på i den catalanske storklub.

Andreas Christensen fortæller om sin nye 6'er rolle
Foto: Miguel Vidal/Reuters/Ritzau Scanpix

Den defensive midtbane i FC Barcelona har været synonym med nogle af fodboldeuropas største navne.

Nu er det danske Andreas Christensen, som pynter på den position for den catalanske storklub – og det gør han ganske godt.

Siden kampen imod Deportivo Alaves den 3. februar har ‘AC’ været fast mand på den defensive midtbane i Barcelona, som ikke har tabt en kamp siden.

– Det er lang tid siden, at jeg har spillet den position, så der er selvfølgelig meget, som jeg skal vænne mig til, men jeg nyder det.

– Jeg skal holde balancen foran kæden og sørge for, at vi står de rigtige steder. Jeg skal udfylde rummet lige bagved angriberne, fortæller Andreas ‘AC’ Christensen til TV2 Sport.

Med den nylige succes for Barca med ‘AC’ på midtbanen skulle man tro, at danskeren nu er officielt omskolet til midtbane.

Sådan ligger landet dog ikke.

– I [pressen, red.] er ikke med til de samtaler, jeg har, og der har ikke været nogen indikationer på, at jeg fra nu af er midtbanespiller. Jeg er stadig forsvarsspiller, men vi har været i en svær periode. Derfor er det også mit ansvar at gøre, hvad jeg kan, for at hjælpe holdet.

– Men jeg ser ikke mig selv som hundrede procent 6’er. Jeg er forsvarsspiller, og det siger de også til mig hver gang til samtalerne.

FC Barcelona og Andreas Christensen spiller næste gang søndag, når opgaven hedder Athletic Bilbao.

Du kan se kampen på TV2 Sport X og TV2 Play, når der fløjtes op til La Liga-bold klokken 21:00 dansk tid.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P