Jupiler Pro League

Schmeichel rydder op: Det er mental nedkøling

Den danske landsholdsmålmand, Kasper Schmeichel, har et bestemt ritual efter kampene, der hjælper ham til at køle ned rent mentalt.

Kasper Schmeichel rydder op i omklædningsrummet efter kamp
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Hvordan gearer man bedst muligt ned efter en fodboldkamp?

Det er langt fra opsigtsvækkende, at fodboldspillere udfører en række ritualer i forbindelse med en fodboldkamp.

Det samme gør sig gældende for den danske landsholdsmålmand, Kasper Schmeichel, som i et interview med Het Nieuwsblad fortæller, at han bruger oprydning som mental nedkøling efter en kamp.

Ifølge danskerens holdkammerater er han altid en af de sidste der forlader omklædningsrummet efter en kamp. Det skyldes, at han rydder omklædningsrummet op, før han tager hjem.

– Det er en ting, jeg har taget med mig fra Leicester-tiden. Vi blev i sin tid inspireret af det japanske landshold og All Blacks, det newzealandske rugbyhold, fortæller Kasper Schmeichel og fortsætter:

– James Kerr, der skrev bøger om All Blacks, kom endda for at holde foredrag i Leicester. Derpå udarbejdede vi en række ordensregler som hold og oprydning i omklædningsrummet var en af ​​dem.

Kasper Schmeichel rydder op i omklædningsrummet efter kamp.
Foto: Jennifer Lorenzini/Reuters/Ritzau Scanpix

– Det er derfor, at jeg efter en kamp altid smider alle flaskerne i skraldespanden, jeg hjælper udstyrsmændene med at lægge tøjet til side og jeg fjerner al tapen…

– Kun når det er omkring puttetid for mine børn, gør jeg det ikke så grundigt. Men så vil andre som Theo Leoni eller Zeno Debast tage ansvaret på sig i stedet – helt uden at spørge. Uanset hvor Anderlecht rejser hen, så skal vi vise respekt, og jeg vil gerne være et godt eksempel på dette. Det er også en mental nedkøling efter en kamp.

Kasper Schmeichel har til tider været udskældt i Anderlecht, siden han skiftede til klubben fra franske OGC Nice tilbage i sommeren 2023.

Alligevel er det dog blevet til 20 kampe i Anderlecht-buret med tre clean sheets til følge. Danskeren har kontrakt i klubben frem til sommeren 2024 – med mulighed for et års forlængelse.

Schmeichel snakker i samme interview om presset som fodboldspiller, og hvordan han håndterer det. Her fortæller han blandt andet om den alvorlige helikopterulykke, som kostede Leicesters daværende formand, Vichai Srivaddhanaprabhas, livet. Læs mere herunder.

Presset påvirker ikke Schmeichel: Det ændrede mit liv

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P