Herrelandsholdet

Presset påvirker ikke Schmeichel: Det ændrede mit liv

Kasper Schmeichel fortæller i et nyt interview åbent om ulykken med Leicester Citys thailandske formand, Vichai Srivaddhanaprabhas i 2018, og beskriver, hvordan presset for at præstere som spiller kan være større i små fodboldklubber.

Kasper Schmeichel har fået et helt andet syn på livet og presset som fodboldspiller
Jason Cairnduff/Reuters/Ritzau Scanpix

Kasper Schmeichel har vundet det engelske mesterskab med Leicester City og spillet på de største stadions i verden.

Derfor har den 37-årige målmand i klub og på landshold samlet sig enorm rutine ved at stå foran fans og tv-kameraer gennem mere end 20 år.

Det er en af årsagerne til, at den danske landsholdsmålmand ikke lader sig påvirke af kritik. Men der er også en anden.

Jeg kan forsikre dig: Først da vil du føle dig presset til ikke at fejle

Schmeichel fortæller ærligt i et interview med Het Nieuwsblad om, at presset for fodboldspillere kan være større i mindre klubber, og at helikopterulykken med Leicester tidligere formand i 2018 ændrede hans liv.

Formand i Leicester Vichai Srivaddhanaprabhas lettede i sin helikopter den dag i 2018 efter en Premier League-kamp, og kort efter styrter den ned udenfor stadion.  

– Jeg løb gennem spillertunnelen til den helikopter. Jeg ville hjælpe, men jeg husker stadig meget tydeligt det øjeblik, hvor jeg indså: ‘Jeg kan ikke gøre noget for de mennesker længere.’ Varmen var enorm, og jeg tænkte: ‘Hvis alt her eksploderer, vil mine børn ikke længere have en far.’ Den dag vil jeg altid have med mig. Jeg var selv i den helikopter, da Vichai hentede mig i London, hvor jeg var ved at komme mig efter en skade. Den dag, jeg løb ud til den helikopter, ændrede også mit liv, forklarer Schmeichel til avisen.

Ulykken satte tilværelsen og hele karrieren som fodboldspiller i perspektiv.

Og derfor har den danske målmand heller ikke svært ved at håndtere, når der indimellem lyder kritik fra presse eller omverden.

I det hele taget er presset som fodboldspiller noget, danskeren også formår at sætte i perspektiv.

– Selvfølgelig er der et pres, når man spiller fodbold, men det er også relativt. Som 17-årig var jeg engang udlejet til den engelske fjerdedivisionsklub Bury. Mine holdkammerater tjente ikke meget og havde brug for bonuspengene for at betale deres lån og regninger derhjemme. Jeg kan forsikre dig: Først da vil du føle dig presset til ikke at fejle. Nu, i en alder af 37, nyder jeg stadig det bedste job i verden: at være professionel fodboldspiller. Det er fandme fantastisk, forklarer Schmeichel til avisen.

Riemer og Anderlecht kan tangere 10 år gammel rekord

Kasper Schmeichel og Anderlecht spiller søndag klokken 13.30 storopgør mod Club Brugge i den belgiske Jupiler League.

Anderlecht er presset til at vinde for stadig at kunne vinde mesterskabet.

Men igen. Presset kan han klare, Kasper Schmeichel.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P