Premier League

Ratcliffe vil have nyt stadion: Folk her betaler også skat

Sir Jim Ratcliffe er ny medejer af Manchester United, og den 71-årige englænder ønsker, at den engelske storklub får et nyt stadion at spille sine hjemmekampe på.

Jim Ratcliffes opkøb af United er blevet godkendt.
Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

– Det er på tide, nogle bygger et nationalt stadion i det nordlige England.

Ordene er Sir Jim Ratcliffes og kommer under et døgn efter nyheden om, at englænderens opkøb af Manchester United er gået igennem.

Ratcliffe ønsker at bygge et nyt stadion, som skal være et trækplaster for hele det nordlige England og en juvel for området i det sydlige Manchester.

Engelske BBC Sports har onsdag talt med den nye medejer, og han fortæller, at Old Trafford er ‘træt’ og har brug for en omfattende istandsættelse. Derfor foretrækker han at bygge et helt nyt stadion.

– Hvis det kan lade sig gøre, så vil jeg være meget begejstret. Jeg vil være begejstret på vegne af hele Nordengland, udtaler Ratcliffe.

Old Trafford
Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Manchester United har spillet på det ikoniske Old Trafford siden 1910, hvor den første kamp mod Liverpool blev afviklet.

I interviewet med BBC fortæller Ratcliffe, at det er muligt at renovere Old Trafford – og dermed give plads til 80.000-90.000 tilskuere – men at det ikke ‘bliver perfekt’, da stadionet er så gammelt.

Et helt nyt stadion vil ikke kun løfte klubben, men også hele området i det sydlige Manchester.

– I min bog er der nogle ret gode grunde for at genopbygge hele den sydlige del af Manchester. Kernen i det skulle være at bygge et nyt verdensklasse, topmoderne stadion, som skal kunne huse Englands landskampe, FA Cup-finalen, Champions League-finalerne.

– Hvorfor skal der ikke være et sted i Nordengland, hvor Englands landshold kan spille? Hvorfor skal alle i nord rejse til syd for FA Cup-semifinalerne? Folkene i nord betaler deres skat lige så meget som folkene i syd, lyder det fra den nye medejer af Manchester United.

Ratcliffe har betalt cirka ni milliarder for sit opkøb i Manchester United, heraf er to milliarder øremærket til stadionsituationen i den engelske storklub.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P