Premier League

Núñez eller Højlund: Engelsk angriberlegende ikke i tvivl

Darwin Núñez og Rasmus Højlund bragte begge deres respektive hold i front i weekenden. Målene var ganske sammenlignelige, men Michael Owen er ikke tvivl om, hvilket

Darwin Nunez og Rasmus Højlund løber ned mod målet
Foto: Peter Cziborra/Reuters/Ritzau Scanpix / Adrian Dennis/AFP/Ritzau Scanpix

Opskriften var nogenlunde ens: En clearing, en friløber, en kasse.

Liverpool og Manchester United kom begge i front i weekendens kampe i Premier League takket være mål, hvor alle ovenstående ingredienser var til stede.

Men på særligt ét område adskiller de to føringsmål sig nu alligevel: Afslutningen. Darwin Núñez lobbede Liverpool i front, mens Rasmus Højlund afdriblede målmanden ved Uniteds føringsmål.

Den engelske angriberlegende Michael Owen, som både har spillet i Liverpool og Manchester United, er dog ikke i tvivl om, hvilket afslutning han foretrak.

Rasmus Højlunds.

– Faktisk er det nok lettere at lobbe over målmanden fra hans position. Han har yderligere tre eller fire meter til at få bolden op i luften og ned på jorden, så det havde været en lettere afslutning, men stadig ikke den rigtige afslutning, udtaler Owen ifølge The Mirror.

– Men hvad gør han? Noget, som er meget mere effektivt: Han dribler uden om målmanden.

Darwin Nunez og Rasmus Højlund løber ned mod målet
Foto: Peter Cziborra/Reuters/Ritzau Scanpix / Adrian Dennis/AFP/Ritzau Scanpix

Michael Owen var selv en giftig herre foran kassen, og karrieren tog ham både forbi Liverpool, Real Madrid og Manchester United. I 2001 vandt han Ballon d’Or, og Owen roser Højlunds beslutning ved Uniteds 1-0 scoring i weekendens kamp mod Luton.

– Den afslutning, uanset om du kan lide at skyde fladt, lobbe eller drible rundt på den måde, på lang sigt så vil man score langt flere mål ved at vælge den rigtige afslutning, og det var præcis, hvad Højlund gjorde.

– Núñez’ afslutning var forkert på mange måder. Man kan ikke afslutte sådan og forvente at score mål på stribe, lyder det fra 44-årige Michael Owen.

Hvilken afslutning var bedst? Bedøm selv her, og giv din mening til kende i kommentarsporet under artiklen.

Rasmus Højlunds scoring for Manchester United

Darwin Núñez’ scoring for Liverpool

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P