Premier League

Officielt: Ratcliffes opkøb af United er godkendt

Sir Jim Ratcliffe annoncerede på juleaftensdag sidste år, at han ønskede at opkøbe dele af Manchester United. Tirsdag aften er købet endeligt godkendt, bekræfter klubben.

Manchester United logo
Manchester United logo

27,7 procent.

Det er så stor en andel, Sir Jim Ratcliffe har opkøbt i Manchester United.

Købet har været kendt længe, men først tirsdag aften er de endelige godkendelser faldet på plads for INEOS-grundlæggerens opkøb af den engelske storklub.

For få dage siden godkendte organisationen bag Premier League Ratcliffes opkøb, og dermed manglede kun godkendelsen fra det engelske fodboldforbund, The FA.

Den er kommet nu.

Ratcliffe har opkøbt 25 procent af klubbens A-aktier og 25 procent af klubbens B-aktier. Derudover har den 71-årige INEOS-grundlægger investeret to milliarder kroner i klubben gennem yderligere A- og B-aktier via en primær udstedelse, og dermed stiger Ratcliffes ejerandel til 27,7 procent.

Den ekstra investering er øremærket infrastrukturen for klubbens hjemmebane, Old Trafford. Den samlet pris for Ratcliffes opkøb i Manchester United løber op i cirka ni millarder danske kroner.

Ratcliffe i United: Nu tager det fart

Joel Glazer, en del af Glazer-familien, som har ejet storklubben siden 2005, byder Ratcliffe velkommen.

– Jeg vil gerne byde Sir Jim velkommen som medejer og ser frem til at arbejde tæt sammen med ham og INEOS Sport for at levere en lys fremtid for Manchester United, udtaler Glazer til klubbens hjemmeside.

Sir Jim Ratcliffe har været livslang supporter af Manchester United. Nu er han også officielt medejer af klubben.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P