Ajax lider første nederlag i fire måneder

Ajax fik en skrækkelig start på sæsonen, hvor man formåede at tabe fem kampe på stribe – nu har klubben tabt for første gang i 13 kampe.

Ajax har ikke tabt siden oktober. Det blev der lavet om på, da Amsterdam-klubben mødte Heerenveen.

13 kampe uden nederlag.

Ajax, som havde en vanskelig start på sæsonen, har for alvor vendt skuden.

Den hollandske traditionsklub havde ikke tabt i fire måneder, siden det absolutte førerhold i Æresdivisionen, PSV, besejrede Ajax med 5-2.

Det blev der lavet om på i søndagens kamp mod SC Heerenveen.

Ajax kom slet ikke i gang før de allerede var nede i sækken med 3-0.

Efter 11 minutter havde Pelle van Amersfoot allerede lynet til 1-0, hvorefter Osame Sahraoui udvidede føringen til 2-0 inden pausen.

Der var næsten kun lige blevet fløjtet op til anden halvleg, da Pelle van Amersfoort gjorde det til 3-0 efter 46 minutters spil.

Ajax fik dog pyntet på det, da Heerenveen-forsvareren Pawel Bochniewicz fik dirigeret bolden ind i eget net og Chuba Akphom senere kunne reducere yderligere til kampens slutresultat 3-2.

Med nederlaget taber Ajax vigtige point i kampen om de europæiske placeringer, hvor der nu er ni point op til Twente på en Champions League-playoff placering, imens AZ Alkmaar ligger ét enkelt point foran Ajax på Europa League-placeringen.

Ajax befinder sig dermed på femtepladsen i Æresdivisionen, som giver adgang til Conference League-playoffs.

Heerenveen slår hul ned til nedrykningsstregen med sejren, som nu sender dem op på 11. pladsen med syv point ned til Waalwijk, som ligger under stregen.