3F Superligaen

Tingager om udlandet: Hvis jeg havde haft en anden alder..

Frederik Tingager kunne i sommer se to af sine forsvarskollegaer drage mod udlandet. Selv mener han, at hans alder spiller en afgørende rolle for muligheden – eller manglen på samme – for at komme afsted.

Frederik Tingager er i gang med sit sjette år som fodboldspiller i AGF.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

To af Frederik Tingagers legekammerater er væk.

Således blev Yann Bisseck i sommer solgt til Inter, mens Thomas ‘TK’ Kristensen tog til Udinese. Begge i rekordstore handler.

Fælles for de to tidligere AGF-forsvarer er, at de har fået succes i deres respektive italienske klubber.

Tilbage i Aarhus står nu Frederik Tingager, der har fået sig nye forsvarsmakkere, men fortsat tørner ud for AGF.

Den 30-årige midtstoppers alder bærer ifølge ham selv en del af skylden for, at klubberne i udlandet ikke har hevet og trukket mere i ham.

– Hvis jeg havde en anden alder, så havde jeg måske også haft et bedre udgangspunkt. Det er klart, at når man når op i alderen, så tænker klubberne også på videresalg, og det er jeg jo fuldt bevidst om. Det er sådan, det er.

– Faktum for mig er, at jeg har det rigtig, rigtig godt her i Aarhus. Og min familie har det godt. Det er vigtigt som fodboldspiller, at man har det godt, og når man kommer hjem som familiefar, så er det vigtigt, at man har det godt, der hvor man er.

– Men samtidig har jeg jo også ambitioner om at nå så langt som muligt i min karriere. Lige nu har jeg en kontrakt til sommeren 2025. Alt udover det er jeg ikke herre over, siger han til campo.dk.

Tager man Frederik Tingagers alder ud af ligningen, så har den høje midtstopper ellers gjort sit for at byde sig til for klubberne i udlandet.

Han leverede i forrige sæson en solid indsats med Yann Bisseck ved sin side, og i efteråret havde han en om muligt en endnu mere fremtrædende og afgørende rolle.

– Det har været godt. Det er altid svært at evaluere på sig selv i pressen, men jeg synes, at det feedback, jeg har fået, det har været godt. Jeg er også selv klar over, at det har været en god sæson for mit vedkommende.

– Det vigtigste for mig er, at jeg kan bidrage og hjælpe mine holdkammerater. Så er det klart, at jeg har også været kampafgørende og scoret nogle mål, hvilket ligesom har været prikken over i’et.

– Jeg havde også en god sæson sidste år, men var måske ikke lige så fremtrædende som Yann. Når man mister så afgørende en spiller, så er det klart, at der er andre, der skal steppe op. Der har jeg måske taget et lille nøk – men jeg har ikke lagt mit spil om. Jeg har bare brugt momentum fra sidste sæson, siger han.

Smukke AGF-scoringer i testsejr over Viborg

Frederik Tingager har netop taget hul på sit sjette år i AGF.

I alt står han noteret for 144 kampe med 10 mål og fem assists til følge for Aarhus-klubben.

AGF overvintrer lige nu på fjerdepladsen i Superligaen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P