3F Superligaen

Ny forening stiftet: Brøndby-fans vil købe klubben tilbage

En ny fansammenslutning ser dagens lys, og ‘Fodbold Forening Brøndby’ ønsker at købe Brøndby IF tilbage fra den nuværende aktiemajoritetsejer.

Brøndby fans står samlet på tribunen
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fodbold Forening Brøndby er en ny forening med et erklæret mål: At købe Brøndby IF tilbage.

Aktiemajoriteten i Vestegnsklubben er lige nu ejet af det amerikanske investeringsvirksomhed Global Holding Football, som kom til i 2022.

Når den amerikanske ejer på et tidspunkt er klart til at sælge aktiemajoriteten, så står Fodbold Forening Brøndby klar. Det fortæller formanden for foreningen.

– Vi er en stor gruppe med glødende Brøndbyhjerter, som fra vidt forskellige udgangspunkter er gået sammen om at etablere FFB med det ambitiøse og langsigtede mål at få klubben under fællesskabets kontrol, udtaler formanden Jesper Friberg i en pressemeddelelse.

– Brøndby IF’s fremtidige ledelse og bestyrelse skal ene og alene have Brøndby IF’s bedste for øje, og klubben skal stå i egen ret, fri for tvivl om andres interesser og hensyn. FFB’s mål er at få endnu flere medlemmer i foreningen, så vi kan skabe forudsætningerne for den forandring, vi ønsker.

Fodbold Foreningen Brøndby afholdte stiftende generalforsamling sidste efterår og har siden brugt tiden på at etablere foreningen med alt, hvad det kræver af hjemmesider og tilladelser.

Foreningen er for alle i Brøndby-fællesskabet, som ønsker at gå en anden retning, lyder det.

Bundgaard assisterede i sin Brøndby-debut: Har et virkelig godt spark

– Vi ønsker en ny vej, og vi tror på, at vi ved fælles indsats kan nå derhen. Vi er helt bevidste om, at vi sætter barren utrolig højt. Når vi tror på, at vi kan lykkes, skyldes det, at Brøndbyfans gang på gang har vist vejen, når det handler om at tænke anderledes og gå nye veje, og drømmen om en klub ejet af fans er værd at kæmpe for, siger Jesper Friberg.

Foreningens eneste formål er at rejse nok kapital til at købe Brøndby tilbage, når GFH en dag er klar til at sælge.

FFB oplyser, at formuen forventes at komme gennem medlemsbidrag på op til 1.964 kroner om året.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P