Premier League

Van Dijk om Klopp-exit: Den er svær at sluge

Nyheden om Jürgen Klopps stop i Liverpool til sommer rystede ikke kun fodboldverdenen. Også i truppen var der mismod, fortæller Liverpools anfører, Virgil van Dijk.

Van Dijk og Jürgen Klopp klapper ud til Liverpools fans
Foto: Molly Darlington/Reuters/Ritzau Scanpix

Jürgen Klopp og Liverpool har hænget uløseligt sammen siden efteråret 2015. Men til sommer er det slut.

Fredagens store nyhed om Klopps exit i Liverpool sendte rystelser igennem fodboldlandskabet.

Også blandt spillerne hos Liverpool, som aktuelt topper den engelske Premier League, var nyheden om den 56-årige tyskers stop svær at synke ind. Det fortæller klubbens hollandske anfører, Virgil van Dijk.

– Den er svær at sluge, fordi manageren betyder så meget for os, for mig, for klubben, for hele Premier League, tror jeg. Men han traf beslutningen for ham og hans familie. Det er altid en svær beslutning, og det var helt sikkert også tilfældet her.

Omverdenen fik først nyheden fredag, men inden var spillerne informeret i en privat seance, fortæller den 32-årige midterforsvarer.

– Ja, han fortalte os det selvfølgelig privat, og vi var alle sammen. Som jeg sagde, den er svær at sluge, men vores indstilling er at fokusere på opgaven. Vi har stadig mange mål at opnå i år, og hvorfor ikke afslutte sæsonen på en positiv måde sammen med fejringen af manageren også.

Riddersholm efter Klopp-chok: Liverpool skal vælge en nytænkende træner

Liverpool har været stærke i denne sæson og topper Premier League over halvvejs i sæsonen. For Virgil van Dijk handler det da også kun om en ting: nemlig at sikre Klopp den bedst mulige afsked.

– Vi ønsker alle at opnå så meget, og den indstilling har været der siden sæsonforberedelsen, og det ændrer sig ikke. Det vil måske endda give os et ekstra boost til at yde dét ekstra og måske endda nyde det tiden mere sammen og gøre den sidste del af sæsonen, den sidste del af managerens tid i klubben, til den bedste tid, han nogensinde har haft.

– Det er det, vi stræber efter, og derfor er det business as usual, fortæller Virgil van Dijk.

Klopp, van Dijk og resten af Liverpool møder søndag klokken 15:30 Norwich i den engelske FA Cup.

Guardiola om Klopp: Min største rival – men han kommer tilbage

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P