2 min læsningUEFA-præsident officielt genvalgt

På UEFA-kongressen i Lissabon er slovenske Aleksander Čeferin onsdag blevet genvalgt som præsident.

2 min læsning
Foto: Leonhard Foeger/Reuters/Ritzau Scanpix

Han sidder nu på posten til 2027.

Den 55-årige slovener, Aleksander Čeferin, er onsdag blevt genvalgt som præsident for UEFA.

Čeferin afløste i september 2016 Michel Platini på posten, og i februar 2019 blev han på kongressen i Rom genvalgt til anden periode.

Dermed er det slovenerens tredje periode i spidsen for det europæiske fodboldforbund, han nu tager hul på.

Valget af sloveneren kommer ikke som den store overraskelse, da han stillede op uden modkandidater.

Genvalget betyder også, at Aleksander Čeferin nu tager hul på sin sidste periode som præsident for UEFA, eftersom både præsidenter og medlemmer af komitén kun kan sidde i i alt tre perioder – uanset om de er sammenhængende eller ej.

ØV! Intet EM til Danmark i 2025

Foruden valget af Čeferin er det nu også officielt, at det bliver den walisiske professor og tidligere walisiske landsholdanfører, Laura McAllister, der for de næste fire år sidder på den plads i UEFA’s eksekutivkomité, der er øremærket en kvinde.

Også McAllister stillede op uden modkandidater, og hun kan nu brøste sig af at være den første person fra Wales nogensinde, der er blevet valgt ind i UEFA’s eksekutivkomité.

McAllister er blevet valgt for de kommende fire år.

Senere onsdag skal yderligere syv personer vælges eller genvælges til en fireårig periode i UEFA’s eksekutivkomité, mens én kandidat skal vælges for en toårig periode.

Danske Jesper Møller, der også er formand for DBU, genopstiller og håber, dermed, at det bliver til endnu en fireårig periode i den magtfulde komité.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer