Legender og venner hylder Beckenbauer: Tysk fodbolds klare lys

Når man ser den hyldest og de minder, der strømmer til Franz Beckenbauer efter legendes død søndag, kan ingen være i tvivl om, at han var netop det: En legende - den største i tysk fodboldhistorie.

Tyske legender hylder nu afdøde Franz Beckenbauer.
Foto: Ritzau/Scanpix

Franz Beckenbauer har efterladt mere end bare et aftryk.

Verden over er det strømmet til med kondolencer og hyldester til ‘Der Kaiser’, der søndag døde i en alder af 78.

Særligt i Bayern München har Beckenbauers dødsfald ramt hårdt, og en række af tysk fodbolds store navne mindes den afdøde fodboldpionér, der forandrede fodbolden for altid.

Uli Hoeness:

– Franz Beckenbauer er den største skikkelse, der nogensinde har været i FC Bayern. Som spiller, træner, præsident og mand – uforglemmelig. Ingen vil nogensinde nå ham. Folk vil sige, at de så fodbold i Franz Beckenbauers tid. Han var min ven, en unik ledsager og en gave for os alle. Kære Franz – hvil i fred, lyder det fra ærespræsident i Bayern München og tidligere holdkammerat Uli Hoeness.

Karl-Heinz Rummenigge:

– Jeg er dybt chokeret. Franz Beckenbauer omskrev tysk fodboldhistorie og efterlod et blivende aftryk på på den. Han var min anfører i FC Bayern, min træner på landsholdet, vores præsident i Bayern, og i alle de roller var han ikke blot succesfuld men også unik.

– Som person imponerede han mig med sin store respekt for alle mennesker, for alle var lige i Franz’ øjne. Tysk fodbold har mistet den største figur i historien. Vi vil savne ham mere end dybt. Tak for alt, kære Franz, lyder det fra Karl-Heinz Rummenigge.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Rudi Völler:

– Jeg er utrolig ked af det, nyheden om hans død berør mig dybt. Jeg betragter det som en et af de store privilegier i mit liv, at jeg har kendt og oplevet Franz Beckenbauer.

– Vores tid sammen på landsholdet blev kronet med VM-titlen i Rom i 1990, en titel som aldrig havde været mulig uden hans fremragende egenskaber som træner.

– ‘Kejseren’ var en inspiration for mere end en generation. Han vil for altid være Tysklands klare lys. Med Franz Beckenbauer mister tysk fodbold det største personlighed, jeg mister en god ven, lyder det fra det tyske landsholds direktør Rudi Völler.

Franz Beckenbauer er død

Julian Nagelsmann:

– For mig er Franz Beckenbauer den bedste fodboldspiller i tysk historie. Hans fortolkning af rollen som libero ændrede spillet. Rollen (som libero, red.) og hans venskab med bolden gjorde ham til en fri mand. Franz Beckenbauer var i stand til at svæve over banen, og som både fodboldspiller og senere også som træner var han sublim, han hævede sig over tingene.

– Når Franz Beckenbauer trådte ind i et rum, lyste rummet op. Han bar fuldt fortjent navnet som “Tysk fodbolds skinnende lys”. Der var en aura omkring ham til det sidste, som end ikke de helbredsproblemer, han var nødt til at leve med, kunne ryste af ham. Jeg er taknemmelig og stolt over, at jeg var i stand til at lære ham at kende, og jeg vil mindes ham med glæde, lyder det fra landstræner Julian Nagelsmann.

FC Bayern München:

– FC Bayerns verden er ikke længere, som den plejede – pludselig mørkere, mere stille og fattigere. De tyske rekordmestre sørger over Franz Beckenbauers død – den unikke ‘Kejser’, foruden hvem FC Bayern aldrig ville være blevet den klub, den er i dag.

– Beckenbauer døde i går, søndag, i en alder af 78 omringet af sin familie i Salzburg. FC Bayern sørger sammen med hans familie, venner, og ledsagere, herunder ikke mindst hans kone Heidi og hans børn Thomas, Michael, Joel Maximilian og Francesca Antonie, lyder det fra Bayern München.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P