3F Superligaen

Intet galehus i OB – Søren Krogh vil bygge klubben indefra

På grønsværen har OB stadig den første sejr til gode på hjemmebanen i denne sæson, og uden for kridtstregerne har stribevis af personalesager martret den fynske klub. Men klubbens nye permanente cheftræner ser ikke et galehus.

Søren Krogh kigger ind i kameraet i ført sort jakke
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Det har været et ombrust efterår for OB.

Assistenttræneren blev sendt på tribunen. Cheftræneren blev fyret, det samme gjorde vicefodbolddirektøren, spillerne fik skæld ud af fansene efter ydmygende pokalexit. Og OB har stadig den første hjemmesejr til gode i Superligaen 2023/24.

Men i førsteholdstruppen har man ikke mærket uroen, fortæller Søren Krogh, som lille juleaften blev præsenteret som ny permanent cheftræner.

– Jeg synes, vi har haft arbejdsro. Det har ikke været på de interne linjer, der har været uro overhovedet. Jeg synes, de situationer, der har været, de er blevet håndteret, som de skulle, fortæller Søren Krogh til campo.dk.

Den nye cheftræner fortæller, at han ikke er ser et galehus i OB.

– Nej, det gør jeg ikke. Der har været fyringer, men det har ikke skabt dønninger eller problemer for vores daglige arbejde. Jeg synes ikke, det har været det, som folk har gjort det til.

– Jeg ser mere en klub, der ikke har vundet noget i rigtig mange år. Og det er det, vi alle sammen higer efter, både i truppen, i byen og hos fansene. Det forstår man jo også godt, for det har været nogle tørre år.

Søren Krogh står i spidsen for OB, når træningen begynder den 4. januar, og selvom han har sine egne tanker og idéer, så skal der løftes i flok, hvis OB skal tilbage til toppen af dansk fodbold.

– Jeg har ikke bare løsningen på det hele, men sammen skal vi finde nogle veje ind. Jeg tror meget på, at vi er fælles om det.

– Vi skal bygge klubben indefra, lægge nogle sten dag for dag, som til sidst gør, at folk kan forvente en måde at spille på og en måde at være på rent kulturmæssigt.

Pragmatisk tilgang skal redde tilværelsen

OB overvintrer på en niende plads i Superligaen, kun tre point over nedrykningsstregen. I første omgang handler det om at sikre overlevelsen for det stribede mandskab, fortæller Krogh.

– På den lange bane tror jeg, vi nok skal komme med, men lige nu bliver det virkelig pragmatisk. Og det bliver virkelig kortsigtet, for vi skal kvalificere os til Superligaen efter sommerferien.

Søren Krogh kigger ind i kameraet i ført sort jakke
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

– Vi er nødt til at tænke i den situation, vi er i. Så det bliver knap så romantisk, kan jeg vist roligt sige.

– Jeg tror, der er mange andre hold omkring os, i Vejle, Viborg, Randers og så videre, som vil have den samme tilgang til tingene lige nu, slutter Søren Krogh.

Søren Krogh og OB starter foråret i Superligaen den 16. februar, hvor Viborg FF venter på udebane.

Slut med ‘Alm-princip’: Krogh forventer stærkt samarbejde med Wesström

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P