Dobbelt dansk i hollandsk pokalavancement

Både Jens Odgaard og Magnus Mattsson scorede onsdag aften, da både AZ og NEC avancerede i den hollandske pokalturnering.

Både Jens Odgaard og Magnus Mattson scorede i Holland.

Der var en dansk fod med begge steder, men sejrene kom på vidt forskellig vis.

Både Jens Odgaard og AZ og Magnus Mattsson og NEC Nijmegen spillede sig onsdag aften videre til KNVB Bekers ottendedelsfinaler.

Odgaard blev skiftet ind i AZ’s udekamp mod Hardenberg fra den tredjebedste række ved stillingen 1-1, og bare tre minutter senere gjorde han det til 1-2.

Hjemmeholdet udlignede dog i kampens overtid, men i den forlængede spilletid lykkedes det en anden af AZ’s indskiftere, Ruben van Bommel, at sikre Æresdivisionsklubben videre avancement.

Helt anderledes suverænt var NEC Nijmegens besøg hos GVVV Veenendaal ligeledes fra den tredjebedste række.

Allerede ved pausen førte Mathias Ross, Magnus Mattsson og NEC 0-5, og det sidste mål stod den tidligere Silkeborg-profil for.

Yderligere én scoring blev det til i anden halvleg for NEC, som også indkasserede en enkelt, og dermed også NEC videre til ottendedelsfinalen med en knusende sikker 1-6-sejr.