Premier League

Clattenburg: VAR kan koste dommere

Den tidligere engelske topdommer, Mark Clattenburg, ser en kedelig tendens med VAR, som potentielt kan ende med at koste dommere.

Mark Clattenburg siger, at VAR kan drive dommere væk fra fodbold.
Foto: Craig Brough/Reuters/Ritzau Scanpix

Det er ikke selve brugen men mere usikkerheden omkring VAR.

Den tidligere Premier League-topdommer Mark Clattenburg frygter, at uregelmæssigheder i brugen af den nye teknologi kan ende med at koste fodbolden dommere.

Den 48-årige englænder dømte selv i Premier League fra 2004 til 2017, inden han forlod hjemlandet til fordel for lykken i saudiarabisk fodbold, og efterfølgende indførte Premier League i 2019-20-sæsonen VAR, og det har ikke nødvendigvis været en løsning, som folk er tilfredse med.

– Problemet lige nu er, at spillerne ikke stoler på systemet. Nogle gange tror jeg, at dommeren undlader en beslutning på banen, fordi de ved, at teknologien retter beslutningen.

– Men så kan man argumentere; Retter VAR beslutningerne de fleste uger? Ja nogle gange, og nogle gange ikke. Det skaber spænding mellem spillerne, og spillerne er så anspændte, fordi det er en resultat-drevet sport, at de lader deres vrede og uenighed gå ud over dommeren, siger Clattenburg ifølge BBC og fortsætter:

– Dommere har brug for autoritet til at gøre deres arbejde i sikre omgivelser. Hvis ikke kommer mange dommere til at forlade spillet, og uden dommere kommer vi desværre ikke til at spille fodboldkampe.

Vanvid: Klubberne sætter ny rekord for agenthonorar

Clattenburg nåede selv at dømme i alt 297 kampe i Premier League, ligesom han stod med fløjten i både Champions League-finalen og EM-finalen i 2016, og selv oplevede han ikke voldsom uenighed fra spillerne.

– Jeg havde aldrig problemer med uenighed på banen, for oftest plejede spillerne at respektere dommerens beslutning før VAR. Jeg tror, VAR har skabt en smule mere spænding mellem spillerne, for de ved ikke, om de får den rette beslutning eller ej, lyder det fra Clattenburg.

Rasende Arteta langer ud efter VAR: Det er en skændsel!

Tidligere på sæsonen kom Arsenal-manager Mikel Arteta i fokus, da han luftede sin utilfredshed med en Newcastle-scoring. Du kan se spanierens udbrud i videoen over artiklen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P