Champions League

Hvornår er lodtrækningen til Champions League? Få svaret her

Champions League træder ind i den afgørende fase, hvor første trin efter gruppespillet er ottendedelsfinalerne. Men hvornår trækkes der egentlig lod til Champions League-ottendedelsfinalerne?

Hvornår er lodtrækningen til Champions League? - Få svaret her
Foto: Massimo Pinca/Reuters/Ritzau Scanpix

Opdateret: Der er nu blevet trukket lod. Se udfaldet af lodtrækningen i artiklen nedenfor

Så er der trukket lod: De møder hinanden i Champions Leagues ottendedelsfinaler

Hvornår er lodtrækningen til Champions League?

Den største internationale klubturnering i verden, Champions League, træder nu ind i de afgørende knockoutfaser.

Champions League-gruppespillet er så småt overstået, og dermed er der blot 16 hold tilbage i turneringen, som skal kæmpe om trofæet med de store ører.

De 16 tilbageværende klubber træder i første omgang ind i Champions League-ottendedelsfinalerne, som er den første knockoutrunde efter Champions League-gruppespillet.

Hvornår er lodtrækningen til Champions League?

Der går ikke lang tid, fra den sidste kamp fløjtes af i Champions League-gruppespillet, til lodtrækningen til Champions League-ottendedelsfinalerne finder sted.

Allerede i den kommende uge er der dømt Champions League-lodtrækning. Der trækkes nemlig lod til Champions League-ottendedelsfinalerne mandag den 18. december klokken 12:00 i The House of European Football i Nyon i Schweiz.

Her er de otte ettere fra Champions League-gruppespillet seedet, mens de otte toere fra gruppespillet er useedet, hvilket betyder, at gruppevinderne møder gruppespillets andenpladser i ottendedelsfinalerne.

Se listen her: Dem kan FCK trække i Champions League

En etter og en toer fra samme gruppe kan dog ikke trække hinanden, ligesom klubber fra samme nation heller ikke kan møde hinanden i denne knockoutrunde.

For to af de 16 mandskaber, der nu træder ind i Champions League-ottendedelsfinalerne, venter nu i alt seks kampe, før det gælder finalen i Champions League. Læs mere om Champions League-finalen 2024 i linket herunder.

Læs mere om, hvor og hvordan du kan følge lodtrækningen direkte nederst i artiklen

Hvor og hvornår spilles Champions League-finalen 2024?

Lodtrækning Europa- og Conference League

Foruden knockoutrunderne i Champions League trækkes der ligeledes lod til de kommende runder i henholdsvis Europa League og Conference League mandag den 18. december. Det sker umiddelbart efter lodtrækningen til Champions League-ottendedelsfinalerne.

Således vil der fra klokken 13:00 mandag den 18. december være lodtrækning til den første knockoutrunde i Europa League, mens der fra klokken 14:00 vil være lodtrækning til Conference League.

For begge turneringer gælder det, at de otte vindere af gruppespillet først vil træde ind i den efterfølgende knockoutrunde. I Europa League er det således de otte andenpladser fra gruppespillet, der møder et hold blandt de otte treere fra Champions League-gruppespillet.

I Conference League er det de otte andenpladser fra gruppespillet, der står overfor et hold blandt de otte treere fra Europa League-gruppespillet, som altså træder ind i turneringen i denne runde.

Klubber fra samme nation kan ikke trække hinanden.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Både lodtrækningen til Champions League samt Europa- og Conference League kan følges direkte på dansk TV, ligesom det også kan streames fra UEFA’s hjemmeside.

Champions League-lodtrækningen kan følges direkte på TV3 SPORT og Viaplay den 18.december fra klokken 11:45, mens lodtrækningen til Europa- og Conference League kan følges direkte på TV2 SPORT X og TV2 PLAY fra klokken 13:00.

Husk, at du altid kan få overblikket på al fodbold, som du kan følge på TV og stream i campo.dk’s udførlige TV-guide.

Pengeregn over F.C. København: Så meget tjener de på Champions League-eventyret

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P