3F Superligaen

Norsk journalist om ny OB-chef: Scouting-job passer ham godt

Jimmi Nagel Jacobsen forlader norske Brann ved årsskiftet til fordel for fynske OB. En lokal norsk journalist tegner et billede af OBs nye rekrutteringschef.

Jimmi Nagel kigger ud i luften
Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Fra sportschef til rekrutteringschef.

Sådan lyder ændringen i stillingsbetegnelsen for danske Jimmi Nagel Jacobsen, der i denne uge blev præsenteret i Superliga-klubben OB.

48-årige Jacobsen starter i en nyoprettet position på de fynske ledelsesgange ved årsskiftet, og han forlader dermed rollen som sportschef i norske SK Brann efter to og et halvt år.

Og Nagels exit kom som lidt af et chok.

– Det var meget overraskende, ja et chok, for man forventede det ikke, fortæller Tormod Bergersen, der er sportsjournalist på Bergensavisen, som følger Bergen-forstadsklubben SK Brann tæt.

– Man vidste, han havde familie i Danmark, så man var klar over, han var her på lånt tid, men han har sagt, at han ville have et projekt på seks-syv år. Det blev så kun til to og et halvt år, fortæller Bergersen til campo.dk

Jimmi Nagel iført blå skjorte
Jimmi Nagel Jacobsen fra tiden i Esbjerg fB. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Nagel kom til Brann i sommeren 2021. Samme år rykkede klubben ned fra Eliteserien, men var tilbage året efter. Og i den netop afsluttet sæson endte Brann på en fornem andenplads i Norges bedste række.

Nagels facon fik ham til at skille sig ud, fortæller Bergesen.

– Dem, der arbejder i Brann kan godt lide at vise omverdenen, at de arbejder i Brann. De kræver plads, uanset om de er sportschef, direktør eller bestyrelsesmedlem. Sådan var Jimmi Nagel overhovedet ikke, beretter Bergersen

– Han har aldrig krævet opmærksomhed for noget, og dét – sammen med gode indkøb – har givet ham anerkendelse i Bergen og blandt fansene.

– Han har været dygtig til at rekruttere, lave transfers og få aftaler på plads. Han forlader Bergen med et godt omdømme.

Ådalens nye skyggemand

Bergersen tegner et billede af en person, som ikke hænger sit beskidte vasketøj til tørre i medierne, og fans og følgere af OB skal ikke regne med en frembrusende rekrutteringschef. Tværtimod.

– Man glemmer at forholde sig til ham, lidt som en dommer i en fodboldkamp. Men hvis du ikke ser dommeren, så er det jo godt.

I OB tiltræder Jacobsen som rekrutteringschef under fodbolddirektør Björn Wesström, og den nye stilling tror Bergersen er god for Jacobsen.

– Jeg synes jo, han passede i rollen som sportschef i Brann, men jeg tror, at et scouting-job er godt for ham. Han slipper for opmærksomhed, og det tror jeg, han er glad for.

Jimmi Nagel er ny i OB: Én mand kan ikke ændre alt

– Han undgår at blive overrendt af medierne og kan bare koncentrere sig om det, han brænder for, og det er fodbolden, slutter Bergersen.

Foruden SK Brann har Jimmi Nagel også en fortid i Esbjerg fB, Anorthosis Famagusta, F.C. København og Vitesse Arnhem.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P