Premier League

Medie om Premier League-klubber: Har spillet med to voldtægtsanklagede fodboldspillere

Engelske BBC News bringer torsdag morgen en artikel, hvor fem kvinder anklager den samme Premier League-fodboldspiller for voldtægt, overgreb eller kontrollerende adfærd. Alligevel har han spillet videre, og FA og Premier League anklages for manglende politik på området.

I Premier League er to spillere blevet anklager for voldtægt og overfald men har alligevel fået lov at spille videre, skriver BBC.
Glyn Kirk/AFP/Ritzau Scanpix

Premier League og det engelske fodboldforbund FA anklages for manglende regler i forhold til voldtægts- og overfaldsanklager mod fodboldspillere og ledere.

Det er det nationale engelske nyhedsmedie, BBC News, der torsdag morgen bringer historien om, at to Premier League-spillere fortsat har spillet kampe i ligaen, selvom de har været under flere anklager for ‘voldtægtsforsøg, overgreb og kontrollerende adfærd’.

BBC skriver ikke, hvilke spillere det drejer sig om, men beretter yderligere at også en unavngivet Premier League-klubs øverste chef anklages for voldtægt i begyndelsen af 90’erne, ligesom han også skulle have låst en dengang 20-årig kvinde inde på sit kontor til en jobsamtale for derefter at have forsøgt at tvinge hende til sex.

Helt konkret har BBC talt med fem kvinder, der alle anklager den ene Premier League-spiller for voldtægt, seksuelle overgreb eller kontrollerende adfærd siden april 2021.

I artiklen fortæller en af de anonyme kvinder, at hun efter at have anmeldt voldtægtsforsøget til politiet også kontaktede den pågældende Premier League-klub for at forhindre flere overgreb. Her var beskeden fra klubben, at de af juridiske årsager ikke kunne udtale sig om sagen, hvorefter de, ifølge BBC’s artikel, hyldede den pågældende spiller på sociale medier kort efter.

Du kan læse hele sagen på BBC’s hjemmeside her, hvor det også problematiseres, at de engelske fodboldorganer ‘kun har regler for’, hvordan klubberne skal reagere på anklager, der opstår i et fodboldmiljø, eller hvis bekymringer vedrører børn eller sårbare voksne.

I USA hos NFL og Major League Baseball MLB har man til gengæld politikker for spillere eller medarbejdere, der er blevet anklaget for voldtægt eller vold i hjemmet.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P